Connect with us

Διεθνή

ΗΠΑ: Νέο «μυστηριώδες μπαλόνι» παρακολουθεί ο αμερικανικός στρατός – Εντοπίστηκε στη Χαβάη

Published

on

Ένα μυστηριώδες μπαλόνι που πέταξε πάνω από αμερικανικό έδαφος, χωρίς να είναι σαφές τι είναι ή σε ποιον ανήκει, παρακολουθεί ο στρατός των ΗΠΑ, σύμφωνα με τρεις Αμερικανούς αξιωματούχους.

Συγκεκριμένα, το μυστηριώδες αντικείμενο πέταξε πάνω από τμήματα της Χαβάης, αλλά δεν πέρασε πάνω από ευαίσθητες περιοχές, δήλωσαν οι αξιωματούχοι, όπως μετέδωσε το NBC.

Υπενθυμίζεται, ότι κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι είχε καταφέρει να συλλέξει ευαίσθητες στρατιωτικές τοποθεσίες.

 

Ο αμερικανικός στρατός το παρακολουθεί από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας και έχει διαπιστώσει ότι δεν αποτελεί απειλή για την εναέρια κυκλοφορία ή την εθνική ασφάλεια και δεν επικοινωνεί σήματα, δήλωσε ένας αξιωματούχος.

Δεν είναι σαφές αν πρόκειται για μετεωρολογικό μπαλόνι ή κάτι άλλο, είπε ο αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν ακόμη να το καταρρίψουν αν πλησιάσει τη στεριά.

Το αντικείμενο, το οποίο δεν φαίνεται να έχει δυνατότητα ελιγμών, κινείται αργά προς το Μεξικό, είπαν οι αξιωματούχοι.

 

Πάντως, οι αξιωματούχοι δεν πιστεύουν ότι το μπαλόνι ανήκει στους Κινέζους, αλλά συνεχίζοντας την προσπάθεια να εντοπίσουν τον ιδιοκτήτη του.

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές Φεβρουαρίου ένα κινεζικό κατασκοπευτικό μπαλόνι πέταξε πάνω από τμήματα των ΗΠΑ , πριν καταρριφθεί στα ανοικτά των ακτών της Καρολάινα.

Η συσκευή ήταν σε θέση να συλλέξει πληροφορίες από διάφορες ευαίσθητες αμερικανικές στρατιωτικές τοποθεσίες, παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης Μπάιντεν να την εμποδίσει να το κάνει αυτό, δήλωσαν Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Ροή ειδήσεων

Advertisement