Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Εκκλησιαστικά

Έικόνα «Άξιον Εστί»: Έφτασε στη Μητρόπολη Αθηνών – Πλήθος πιστών στο προσκύνημα

Δημοσιεύθηκε

στις

Με τη συνοδεία της ηγεσίας ιερής κοινότητας της Μοναστικής Πολιτείας και παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου και εκπροσώπων της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας, έφτασε η ιερή εικόνας της Παναγίας «Άξιον Εστί», στην πλατεία της Μητρόπολης Αθηνών.

Η εμβληματική εικόνα του Αγίου Όρους θα βρίσκεται στη Μητρόπολη έως και τις 15 Μαΐου, όπου  θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα. Ήδη στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί δεκάδες πιστοί.

Στην υποδοχή συμμετείχαν όλοι οι Αρχιερατικοί Επίτροποι και Γραμματείς των Αρχιεπισκοπικών Περιφερειών, οι οποίοι φέρουν τα διάσημά τους, αλλά δεν φορούν τα άμφιά τους. Εν συνέχεια, θα τελεστεί Δοξολογία και Ιερά Παράκληση στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών, ενώ, σύμφωνα με το πρόγραμμα, κάθε πρωί θα τελείται Όρθρος και Θεία Λειτουργία και κάθε απόγευμα Παράκληση.

Επιπροσθέτως, την Κυριακή 7 Μαΐου, την Τετάρτη 10 Μαΐου -ημέρα της Μεσοπεντηκοστής- και την Κυριακή 14 Μαΐου θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Η 8η φορά που εξέρχεται η εικόνα από το Άγιον Όρος

Η μεταφορά της ιερής εικόνας, η οποία εξέρχεται από το Άγιον Όρος μόνο σε ειδικές περιπτώσεις, ήταν παλαιότερο αίτημα του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου για να λαμπρύνει με την παρουσία της την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Ωστόσο, λόγω κοροναϊού δεν κατέστη τότε δυνατή η έξοδός της από την Αθωνική Πολιτεία.


Ροή ειδήσεων

Advertisement