Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Παναχαϊκή

ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ: Και καλή εμφάνιση και βαθμούς

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Η Παναχαϊκή εκστρατεύει σήμερα (14:45) στο «Ελ Πάσο» για να παίξει με την Καλλιθέα

Στο «Ελ Πάσο» εκστρατεύει σήμερα (14:45) η Παναχαϊκή για να αναμετρηθεί με την γηπεδούχο Καλλιθέα για την 23η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Super League 2 με την ψυχολογία όλων να είναι στα ύψη, ύστερα από τη νίκη επί του ΠΑΟ Ρουφ προ ημερών στο γήπεδο της Αγυιάς και στόχο έχει όχι μόνο την καλή εμφάνιση, αλλά συνάμα και το θετικό αποτέλεσμα.

Ένα παιχνίδι δύσκολο και για την Καλλιθέα, η οποία βρίσκεται στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα και μπορεί να… έχασε το τρένο της ανόδου για τη μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι θα εμφανιστεί αδιάφορη απέναντι στην Παναχαϊκή.

ΜΕ 22 ΠΑΙΚΤΕΣ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ

Από την πλευρά της η κοκκινόμαυρη ομάδα και πιθανώς ο τεχνικός της Γιάννης Βογιατζής να μην… κάνει «αλχημείες» σε πρόσωπα και θα παρατάξει ποδοσφαιριστές, που… γνωρίζουν από τέτοιες αναμετρήσεις. Ο νεαρός προπονητής είδε τον Λινάρδο να μην βγάζει το πρόγραμμα λόγω τραυματισμού οπότε κι έμεινε εκτός. Στην αποστολή, μετέχουν οι εξής 22 ποδοσφαιριστές: Μικές, Τοπάλ, Καρακλάιτς, Λιοφάγος, Ζυγκερίδης, Ρουγκάλας, Σίλβα, Κωνσταντακόπουλος, Παπαχρονόπουλος, Κάρλος, Λαρρέα, Χαντί, Μυτίδης, Στεργίδης, Κοντοχρήστος, Κολοβούρης, Κωνσταντακόπουλος, Τσακμάκης, Αντωνιάδης, Στασινόπουλος, Τσιάρας, Μπουρλάκης. Στο μεταξύ, ο Παντελής Τζαμουτζαντώνης του συνδέσμου Χίου θα διευθύνει τη σημερινή αναμέτρηση, βοηθούς θα έχει τους Ηλία Κωνσταντίνου από τον σύνδεσμο Πρέβεζας/Λευκάδας και Δημήτρη Φίλο από σύνδεσμο Βοιωτίας. Τέταρτος διαιτητής θα είναι ο Αλέξανδρος Δραγάτης του συνδέσμου Ανατολικής Αττικής.

Η ΕΠΣ ΑΧΑΪΑΣ ΒΡΑΒΕΥΕΙ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΒΟΓΙΑΤΖΗ

Η ΕΠΣ Αχαΐας στον τελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών, που θα διεξαχθεί το προσεχές Σάββατο, αποφάσισε να βραβεύσει τον τεχνικό της Παναχαϊκής Γιάννη Βογιατζή, καθώς ο νυν προπονητής της κοκκινόμαυρης ομάδας έχει τις περισσότερες συμμετοχές (οκτώ στον αριθμό) με τέσσερις διαφορετικές ομάδες (Φωστήρας, Άρης, Ζαβλάνι, Διαγόρας).

ΕΧΟΥΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΙΑ

Οι δύο αντίπαλοι έχουν προϊστορία στις μεταξύ τους αναμετρήσεις σε Α΄, Β΄ και Γ΄ Εθνική Κατηγορία, με την τελευταία να χρονολογείται πριν από έξι χρόνια και πιο συγκεκριμένα στις 5/11/2017, όταν η Παναχαϊκή νίκησε 3-0 την αντίπαλό της Καλλιθέα εκτός έδρας για την τότε Football League, ενώ ποιος μπορεί να ξεχάσει εκεί το αλησμόνητο παιχνίδι της περιόδου 1998-1999 στην Αγυιά, όπου η κοκκινόμαυρη ομάδα είχε επικρατήσει με 4-3, παίρνοντας την άνοδο για την Α΄ Εθνική κατηγορία. Οι δύο σύλλογοι έχουν δώσει 18 παιχνίδια σε πρωτάθλημα και Κύπελλο με την Παναχαϊκή να μετρά 10 νίκες, τρεις αγώνες έχουν λήξει ισόπαλοι και σε πέντε παιχνίδια έχει ηττηθεί. Ας θυμηθούμε χρονιές και κατηγορίες: 1970-71 (Β’ Εθνική): Καλλιθέα-Παναχαϊκή 1-2. 1981-82 (Β’ Εθνική): Καλλιθέα-Παναχαϊκή 1-2. 1988-89 (Β’ Εθνική): Καλλιθέα-Παναχαϊκή 1-0. 1989-90 (Β’ Εθνική): Καλλιθέα-Παναχαϊκή 4-2. 1998-99 (Β’ Εθνική): Παναχαϊκή-Καλλιθέα 4-3, Καλλιθέα-Παναχαϊκή 0-0. 2002-03 (Α’ Εθνική): Καλλιθέα-Παναχαϊκή 3-1. 2009-10 (Γ’ Εθνική): Καλλιθέα-Παναχαϊκή 0-2. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι δύο ομάδες έδωσαν αγώνα μπαράζ παραμονής για το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής την περίοδο του 1988-89 στην έδρα της Κορίνθου, με την αναμέτρηση Καλλιθέα-Παναχαϊκή να τελειώνει ισόπαλη 1-1.

ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΤΡΙΤΗ ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ SUPER LEAGUE 2

Το Διοικητικό Συμβούλιο αρχικά είχε προγραμματιστεί για την προσεχή Παρασκευή, όμως, μετατέθηκε για την αυγή της ερχόμενης εβδομάδας. Η ανακοίνωση αναφέρει: «Σας ενημερώνουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League 2, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 9 Μαΐου 2023 και ώρα 12:00, στα γραφεία της Ένωσης με τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης: 1. Ενημέρωση σχετικά με την συνάντηση του προέδρου της SL2 κ. Π. Μαρτσούκου και του υφυπουργού Αθλητισμού κ. Λ. Αυγενάκη. 2. Πρωτάθλημα Νέων Κ-19. 3. Διάφορα Θέματα».


Ροή ειδήσεων

Advertisement