Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023
Connect with us

Ελλάδα

Στο γηροκομείο και με κάλυψη του ΕΟΠΥΥ

Δημοσιεύθηκε

στις

Και με την κάλυψη του ΕΟΠΥΥ θα μπορούν πλέον να φιλοξενούνται στα γηροκομεία οι ηλικιωμένοι, καθώς μέχρι σήμερα δεν υπήρχε δυνατότητα να γίνουν συμβάσεις του Οργανισμού με τις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων.

Αποτέλεσμα όμως ήταν οι συγγενείς να αναγκάζονται να πληρώνουν όλο το ποσό για τη διαβίωση από την τσέπη τους, ποσό ιδιαιτέρως υψηλό στις ιδιωτικές μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης με πρόσφατη νομοθετική ρύθμιση δίνει τη δυνατότητα οι Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων να μπορούν να συμβληθούν με τον ΕΟΠΥΥ, «εξασφαλίζοντας στους διαμένοντες ασφαλές και αξιοπρεπές επίπεδο διαβίωσης και καλύπτοντας ημερήσιο τροφείο» όπως επισημαίνεται από το υπουργείο Υγείας.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τώρα οι Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων δεν μπορούσαν να συνάψουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ. Ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης συναντήθηκε σήμερα με τον πρόεδρο του «Ελεήμων Εταιρεία Αθηνών Γηροκομείο-Πτωχοκομείο» Σπύρο Χαμακιώτη και τον γενικό διευθυντή Κωνσταντίνο Σολδάτο, οι οποίοι ήθελαν να τον ευχαριστήσουν για τη δυνατότητα που τους παρείχε για να υπογράψουν σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.

Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement