Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Auto

Βαριά τα πρόστιμα για την αναστροφή!

Δημοσιεύθηκε

στις

Οι παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Kυκλοφορίας είναι… χιλιάδες . Αρκετές από αυτές τις γνωρίζουμε, όπως και το ποσό που θα πρέπει να καταβάλλουμε στην περίπτωση που παρανομήσουμε.

Όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν πολλές φορές ούτε οι ίδιοι οι άντρες της Τροχαίας δεν μπορούν να γνωρίζουν το πλήθος των παραβάσεων, οπότε ενημερώνονται από τα σχετικά έντυπα που έχουν στη διάθεση τους.

Μία παράβαση που βλέπουμε αρκετά συχνά ακόμα και στην καθημερινότητά μας έχει να κάνει με την αναστροφή. Σύμφωνα με τον Κ.Ο.Κ. η πραγματοποίηση στροφής επιτόπου σε αυτοκινητόδρομο ή οδό ταχείας κυκλοφορίας τιμωρείται με πολλούς και… διάφορους τρόπους.

Ας σκεφτούμε πριν… στρίψουμε

Αρχικά με διοικητικό πρόστιμο, που αγγίζει τα 350 ευρώ και κατ’ επέκταση με 9 βαθμούς και αφαίρεση για 20 ημέρες όλων των… αδειών. Με λίγα λόγια την επόμενη φορά που θα σκεφτούμε να κάνουμε αναστροφή σε δρόμους που αναφέραμε θα πρέπει να έχουμε στην άκρη του μυαλού μας και τις επιπτώσεις.

Και αυτές δεν πρέπει να αφορούν μόνο στα πρόστιμα και στην αφαίρεση διπλώματος κ.λπ. αλλά και στην επικινδυνότητα ή το ατύχημα – δυστύχημα που μπορεί να προκαλέσουμε.

Τέλος να σημειώσουμε πώς η αναστροφή δεν επιτρέπεται ούτε σε μονόδρομο.

newsauto.gr


Ροή ειδήσεων

Advertisement