Connect with us

Εκκλησιαστικά

ΠΑΤΡΑ: Πανηγυρίζει αύριο ενορία της Αγ. Ειρήνης Ριγανοκάμπου

Published

on

Την Παρασκευή 5 Μαΐου 2023 τιμάται από την εκκλησία μας η Μνήμη της Αγίας ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης, και στην Πάτρα επίκεντρο του εορτασμού είναι ο φερώνυμος Ιερός Ναός και ενορία της Αγίας Ειρήνης Ριγανοκάμπου Πατρών όπου και φυλάσσεται από το 2002 η Τιμία Κάρα της Αγίας.

Το πρόγραμμα της εορτής και των ιερών ακολουθιών που θα τελεστούν με ιδιαίτερη θρησκευτική λαμπρότητα έχει ως εξής:

Την Πέμπτη 4 Μαΐου, παραμονή της εορτής, στις 11:00 π.μ. θα γίνει η έξοδος της εικόνας της Αγίας Ειρήνης και θα ξεκινήσει η προσκύνηση από τους πιστούς.

Θα ακολουθήσει στις εικόνας 6:30 μ.μ. ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετά αρτοκλασίας  στον οποίο & θα χοροστατήσει και θα ομιλήσει ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος.

Την Παρασκευή 5 Μαΐου 2023, 7:00 π.μ.-10:00 π.μ. θα τελεστεί η Πανηγυρική Αρχιερατική  Θεία Λειτουργία στην οποία θα λειτουργήσει και θα ομιλήσει ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος.

Το απόγευμα της Παρασκευής  και ώρα 6:30 μ.μ. θα τελεστούν εσπερινός και Ιερά Παράκληση προς τιμήν της Αγίας Ειρήνης ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί λιτάνευση της εικόνας της Αγίας Ειρήνης και της Τιμίας Κάρας της, πέριξ των δρόμων του Ιερού Ναού.

Στις ακολουθίες θα προστεί και θα ομιλήσει ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος, πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών

Τέλος το Σάββατο 6 Μαΐου, 7:00 π.μ.-9:30 π.μ. έχει προγραμματιστεί Μεθέορτος Θεία Λειτουργία και στις 6:30 μ.μ. (το απόγευμα) Μεθέορτος Εσπερινός κατά τον οποίο θα ψαλούν και οι χαιρετισμοί προς την Αγία Ένδοξο Μεγαλομάρτυρα Ειρήνη.

Ροή ειδήσεων

Advertisement