Ελλάδα
Κικίλιας: Αύξηση αεροπορικής επιβατικής κίνησης 52,8% το α΄τρίμηνο – Νέες αγορές φέρνουν περισσότερα έσοδα
Δημοσιεύθηκε
5 μήνες πρνστις

Τις υψηλές επιδόσεις, αλλά και τις πολύ καλές προοπτικές για την τρέχουσα τουριστική περίοδο πιστοποιούν τα στοιχεία για την επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια της χώρας το πρώτο τρίμηνο του 2023.
Σύμφωνα με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), την περίοδο Ιανουαρίου-Μαρτίου πέρασαν από τα αεροδρόμια συνολικά 6.877.069 επιβάτες εξωτερικού και εσωτερικού. Ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε αύξηση +52,8% σε σχέση με το ίδιο διάστημα του 2022 και σε αύξηση 2,9% συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2019.
Αναφερόμενος στα στοιχεία της ΥΠΑ, ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας υπογράμμισε σε tweet του: «Νέες αγορές-στόχοι φέρνουν περισσότερα έσοδα στην ελληνική οικονομία».
Σχετικά θέματα
Βασίλης Κικίλιας: «Έγιναν 257 διασώσεις πολιτών από εχθές στον Βόλο
Ολοένα και «ανηφορίζουν» οι τιμές του πετρελαίου – Έφτασαν τα 94 δολάρια! «Δεν αποκλείεται να “αγγίξουν” τα 100», λένε αναλυτές
Μαρινάκης: Δεν ανοίξαμε κανένα σενάριο περί αποπομπής του Κικίλια – Δεν υπάρχει κανένα θέμα
«Δεν έχω μάθει να φυγομαχώ» – Κλείνει ο Κικίλιας τα σενάρια παραίτησης
Κατεπείγουσα επιστολή του Κικίλια για την ολοκλήρωση αντιδιαβρωτικών και αντιπλημμυρικών έργων
Διόδια: Αύξηση από τον Σεπτέμβριο αποφάσισαν οι παραχωρησιούχοι