Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023
Connect with us

Πολιτισμός

Μαριλίτα Λαμπροπούλου στην “Γ”: «Η σάτιρα αποκαλύπτει ένα βαθύ δράμα»

Δημοσιεύθηκε

στις

Δύο εξαιρετικές ηθοποιοί, με τη δική της διαδρομή η καθεμιά, συνυπάρχουν στην σκηνή ανεβάζοντας το έργο του πολυβραβευμένου βρετανού συγγραφέα Μάικ Μπάρτλετ, «Contractions- Όροι συμβολαίου».
Ο λόγος για την Μαριλίτα Λαμπροπούλου και την Κάτια Γέρου, οι οποίες μέσα από τη σκηνοθετική ματιά του Βασίλη Μαυρογεωργίου ενσαρκώνουν το σατιρικό θρίλερ τη σύνδεση ανάμεσα στις σχέσεις εργασίας και τις ερωτικές σχέσεις.
Η παράσταση ανεβαίνει στις 9 το βράδυ σήμερα και αύριο στις «Γραμμές Τέχνης» (Μαιζώνος 271).
Η Μαριλίτα Λαμπροπούλου που υποδύεται την Έμμα, τη νεοπροσληφθείσα υπάλληλο, μιλά στην «Γ» για την παράσταση, για τη συνεργασία της με την Κάτια Γέρου, για την συμμετοχή της στο επιτυχημένο σίριαλ «Σασμός» αλλά και για τον «Οιδίποδα Τύραννο» που θα εμφανιστεί το καλοκαίρι.

ΕΡ.: Κυρία Λαμπροπούλου μιλήστε μας για την παράσταση «Contractions-Όροι συμβολαίου» που έρχεται στην Πάτρα. Τι πραγματεύεται;

Είναι ένα πολύ έξυπνο και επίκαιρο έργο, που το παρουσιάσαμε στην Αθήνα με μεγάλη επιτυχία και επιλεκτικά θα το ανεβάσουμε και σε τρεις – τέσσερις πόλεις εκτός με πρώτη στάση την Πάτρα την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Μαϊου. Στη σκηνή δύο γυναίκες, η Προσωπάρχης μιας πολυεθνικής (Κάτια Γέρου) και η νεοπροσληφθείσα υπάλληλος Έμμα (ρόλο που ερμηνεύω εγώ). Μέσα απο διαδοχικές συναντήσεις τους βλεπουμε την Έμμα να παραχωρεί όλο και περισσότερα απο την προσωπικη της ζωη μέχρι που χάνει τα πάντα, ως και τον εαυτό της. Το έργο ξεκινά ως σάτιρα, για να αποκαλύψει ένα βαθύ δράμα, που αφορά τις σχέσεις εξουσίας, όχι μόνο τις εργασιακές, αλλά όλες, όπου δε λέμε το όχι που θα έπρεπε, τη στιγμή που θα έπρεπε.

ΕΡ.: Ποια είναι η άποψη σας για το κοινό της Πάτρας και γιατί πρέπει να δουν την παράσταση;

Η Πάτρα είναι σαν δεύτερη πατρίδα μου, καθώς στην πόλη αυτή σπούδασα και έζησα τέσσερα από τα πιο όμορφα χρόνια της ζωής μου. Το κοινό της Πάτρας το αγαπώ ιδιαίτερα, είναι ένα θεατρόφιλο κοινό και χαίρομαι πραγματικά που έρχομαι να παίξω.

ΕΡ.: Μιλήστε μας για τη συνεργασία σας με την Κάτια Γέρου, με την οποία μοιράζεστε τη σκηνή.

Είναι ευλογία να συνεργάζεσαι με ανθρώπους σαν την Κάτια Γέρου που ενώ είναι ένας μύθος του Θεάτρου Τέχνης, παραμένει απλή και ανοιχτή στη σκηνή (και στη ζωή) σαν παιδί. Βρήκαμε, αμέσως, κοινό κώδικα επικοινωνίας και είμαι ευγνώμων γι’ αυτήν τη συνεργασία.

ΕΡ.: Το τηλεοπτικό κοινό σας απολαμβάνει στο σίριαλ «Σασμός» ως «Βασιλική». Πού αποδίδεται την επιτυχία αυτής της δουλειάς;

Ποτέ δεν μπορείς να αποκωδικοποιήσεις ακριβώς μια επιτυχία. Ωστόσο σ’ αυτή τη δουλειά είναι σαν όλα να έδεσαν με ένα μαγικό τρόπο απο την αρχή, ξεκινώντας απο το βιβλίο που έδωσε τον πυρήνα της ιστορίας, προχωρώντας στην πίστη του σκηνοθέτη και της παραγωγής, στο πολύ καλό και δεμένο καστ που έδωσε διάσταση και βάθος στους ρόλους, στους φυσικούς χώρους που επιλέχθηκαν… Τι να πω… Δεν ξέρω πως ο Σασμός έγινε σχεδόν φαινόμενο.

ΕΡ.: Το καλοκαίρι που θα σας δούμε;

Το καλοκαίρι θα είμαστε στον «Οιδίποδα Τύραννο» σε σκηνοθεσία Σίμου Κακάλα με τον Γιάννη Στάνκογλου και πολλούς εκλεκτούς συναδέλφους. Η παράσταση θα παιχτεί στην Επίδαυρο στις 25 και 26 Αυγούστου. Θα προηγηθεί μεγάλη περιοδεία σε αρχαία θέατρα της χώρας!

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement