Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Δίκη Άλκη Καμπανού: Συνεχίζονται οι απολογίες των 12 κατηγορούμενων

Δημοσιεύθηκε

στις

Ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, συνεχίζονται σήμερα για 29η ημέρα (5/5), οι απολογίες των 12 κατηγορουμένων για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, στην άγρια επίθεση με οπαδικά κίνητρα στη Χαριλάου τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου του 2022.

Ειδικότερα, σήμερα παίρνουν σειρά οι κατηγορούμενοι που επέβαιναν στο δεύτερο όχημα, ωστόσο, λόγω κωλύματος που μετέφερε στο δικαστήριο ο συνήγορος του πέμπτου κατηγορούμενου, εκτιμάται πως τον κύκλο των σημερινών απολογιών θα ανοίξει ο εκτός κατά σειρά που κατηγορείται για την υπόθεση.

Χθες απολογήθηκαν οι τρίτος και τέταρτος κατά σειρά κατηγορούμενοι, επιβάτες του πρώτου εκ των οχημάτων που συμμετείχαν στην επίθεση.

Μέχρι στιγμής, από τους τέσσερις νεαρούς που απολογήθηκαν, μόνο ο δεύτερος ομολόγησε ότι χτύπησε τον Άλκη, επιφέροντας το μοιραίο χτύπημα στη μηριαία αρτηρία.

«Δεν πήγαμε να σκοτώσουμε, αλλά να επιβληθούμε σαν ομάδα»

«Δεν πήγαμε με σκοπό να σκοτώσουμε. Πήγαμε να κάνουμε δύο γύρες, να βρούμε παρέες του Άρη, να μαλώσουμε, να επιβληθούμε σαν ομάδα ΠΑΟΚ», είπε νωρίτερα ο τέταρτος κατά σειρά κατηγορούμενος, από τους δώδεκα.

Ο κατηγορούμενος παράλληλα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του Άλκη, ζητώντας συγγνώμη για την εμπλοκή του στο επεισόδιο.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τον 21χρονο κατηγορούμενο που μετά την άγρια οπαδική επίθεση, διέφυγε στην πατρίδα του, την Αλβανία, για να παραδοθεί στη συνέχεια στις ελληνικές διωκτικές Αρχές.

Κατά τη διάρκεια της απολογίας του, ανέφερε πως κρατούσε έναν πυρσό- διαψεύδοντας συγκατηγορούμενό του που είχε καταθέσει ανακριτικά ότι είχε μαχαίρι – ενώ ήταν ανάμεσα στους πρώτους αλλά και τους τελευταίους που έφτασαν στο σημείο της επίθεσης, στα σκαλοπάτια της πολυκατοικίας, όπου τελέστηκε το έγκλημα, στην περιοχή της Χαριλάου.

«Όταν φτάσαμε στο σημείο (σ.σ. κατονόμασε εκτός από τον εαυτό του άλλα πέντε άτομα), η παρέα του ‘Αλκη κατάλαβε ότι είμαστε οπαδοί του ΠΑΟΚ» είπε, υποστηρίζοντας ότι μόλις έγινε η ερώτηση “τι ομάδα είστε” ένας από την παρέα του ‘Αλκη επιτέθηκε με κράνος στον 2ο κατηγορούμενο. «Κατέβηκε οκτώ σκαλοπάτια και ήρθε να τον χτυπήσει. Εγώ βρισκόμουν από πίσω του. Ο 10ος κατηγορούμενος (σ.σ. έφερε δρεπάνι, κατά τη δικογραφία) χτύπησε έναν άλλο φίλο του ‘Αλκη και ταυτόχρονα ο 2ος κατηγορούμενος μία φορά με μαχαίρι χαμηλά στα πόδια αυτόν που του επιτέθηκε με το κράνος» είπε.

Όσον αφορά τη δική του εμπλοκή ανέφερε ότι δεν ήρθε σε επαφή με κανένα από τα θύματα. «Είδα τα όπλα, λέω τί κάνω εδώ. Βρήκα την ευκαιρία να κυνηγήσω τον Α.Κ.. Ήθελα να γυρίσω πίσω προς το αυτοκίνητο. Στην γωνία είδα κάποιους να ανεβαίνουν απειλητικά» ανέφερε, οπότε επέστρεψε, σύμφωνα με τα λεγόμενά του, στο σημείο της επίθεσης.

Κατά την απολογία του η εισαγγελέας ζήτησε να προβληθεί ένα βίντεο για να περιγράψει τις κινήσεις και τη θέση του σε σχέση με το επεισόδιο.

«Εγώ βλέπω ότι είστε πάνω στον Άλκη» του επισήμανε η εισαγγελέας, με τον ίδιο να απαντάει ότι όταν επέστρεψε στο σημείο έφτασε μέχρι τα σκαλοπάτια. «Ήμουν δίπλα στον Άλκη, είδα τα αίματα… Φώναξα πάμε-πάμε. Είχα την έγνοια για τον 2ο κατηγορούμενο» ανέφερε.


Ροή ειδήσεων

Advertisement