Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Υγεία

Πάτρα: Μήνυμα Καρβέλη με αφορμή την Διεθνή Μέρα των Μαιών

Δημοσιεύθηκε

στις

Με αφορμή την σημερινή Διεθνή Ημέρα των Μαιών. Ημέρα των επαγγελματιών Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης.
Στο μήνυμά του αναφέρει: “οι μαίες έχουν μια στενότατη σχέση συνεργασίας με τις γυναίκες για μία από τις απόλυτα χαρμόσυνες διαδικασίες της ανθρώπινης φύσης, που δεν είναι άλλη από την προετοιμασία και τη διαδικασία της γονεϊκότητας.
Ένας από τους ρόλους της μαίας ως επαγγελματία υγείας είναι η επιστημονική συμβολή στον ερχομό ενός μωρού στον κόσμο, με ποιοτική φροντίδα για το ίδιο και τη μητέρα του.
Παράλληλοι ρόλοι της εκτός από την εκπαίδευση για τη γονεϊκότητα, σχετίζονται με τη Συμβουλευτική για ζητήματα που αφορούν την πρόληψη και την αποφυγή των Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενων Νοσημάτων, τον προληπτικό εμβολιασμό κατά των κονδυλωμάτων, την ατομική υγιεινή, την λήψη του TEST Pap και τη διαδικασία του Μητρικού Θηλασμού.

Οι μαίες έχουν την τύχη να πορεύονται δίπλα στη γυναίκα από τα παιδικά της χρόνια μέχρι τα χρόνια του γήρατος και να γίνονται συνοδοιπόροι και μάρτυρες του πιο αισιόδοξου γεγονότος της ζωής, της γέννησης, ενώ θυμίζουν στη γυναίκα την ανάγκη υγειονομικής φροντίδας του εαυτού της σε βάθος χρόνου”.

Ροή ειδήσεων

Advertisement