Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
Connect with us

Πολιτισμός

Φεστιβάλ Aργεντίνικο Τάνγκο: Παρουσία Παγκόσμιων Πρωταθλητών από σήμερα στο “Αστήρ”

Δημοσιεύθηκε

στις

Έφθασε και η ώρα για την ετήσια γιορτή του Tango Argentino στην πόλη των Πατρών, η οποία υποδέχεται για πρώτη φορά τους Παγκόσμιους Πρωταθλητές Tango Escenario 2021.
Πρόκειται για το τριήμερο Φεστιβάλ Aργεντίνικο Τάνγκο, «18η Tango Fiesta Patras», που θα φιλοξενηθεί από σήμερα μέχρι και την Κυριακή στο ξενοδοχείο Αστήρ.

«Συνεπείς με την ιστορία και τη διαδρομή που έχουμε διανύσει όλα αυτά τα χρόνια της διοργάνωσης, έτσι και σ’ αυτήν την Φιέστα προσπαθήσαμε για το καλύτερο δυνατό σε επίπεδο προσκεκλημένων. Κεντρικοί καλεσμένοι μας σ’ αυτήν την 18η Tango Fiesta είναι οι νικητές του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2021 στην κατηγορία Tango Escenario “Emmanuel Casal & Yanina Muzyka” οι οποίοι, πέρα από τα μαθήματα που θα παραδώσουν θα τους απολαύσουμε σε ένα από τα φημισμένα show τους» αναφέρουν στην «Γ» οι χορογράφοι και δάσκαλοι της Σχολής “Εμμέλεια” (Μιαούλη 48) Σταύρος Κουτουλογένης και Ανδρέας Παυλόπουλος.
Και προσθέτουν: «Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι για την παρουσία των παγκόσμιων πρωταθλητών στην 18η, οι οποίοι έρχονται για πρώτη φορά στην Πάτρα. Θα παραδώσουν μαθήματα και θα μας χαρίσουν ένα μοναδικό σόου από τους παγκόσμιους πρωταθλητές αργεντίνικου τάνγκου το βράδυ του Σαββάτου στις 10:30 το βράδυ στο ξενοδοχείο Αστήρ. Η εκδήλωση είναι ανοικτή για όλους, για το εξειδικευμένο κοινό, το σόου απευθύνεται σε χορευτές και σε όλους όσοι θέλουν να απολαύσουν τη μαγεία του χορού».
Αξίζει να αναφέρουμε πως ο Πολυχώρος “Εμμέλεια” (Μιαούλη 48) αποτελεί κέντρο ανάπτυξης πολυπολιτισμικών χορών και τεχνών στην Πάτρα με κύρια χορευτική έκφραση το Αργεντίνικο Τάνγκο, αλλά και μια πλειάδα άλλων χορών της λατινικής Αμερικής (salsa, bachata). Φιλοξενεί/ διοργανώνει και πλείστες άλλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες, όπως εκθέσεις, παρουσιάσεις βιβλίου, καθώς και φεστιβαλικές εκδηλώσεις. Μεταξύ άλλων έχει εμπνευστεί και διοργανώνει ένα από τα παλαιότερα και πιο πετυχημένα φεστιβάλ Τάνγκο στην Ελλάδα, την Tango Fiesta Patras που αριθμεί 18 διοργανώσεις από το 2007 και έχουν επισκεφτεί την Πάτρα τα μεγαλύτερα ονόματα της παγκόσμιας σκηνής τάνγκο (καταξιωμένοι χορευτές, δάσκαλοι, παγκόσμιοι πρωταθλητές), τοποθετώντας την Πάτρα στον χάρτη της διεθνούς τάνγκο σκηνής. Αξίζει να σημειωθεί ότι η «Περί χορού Εμμέλεια» αποτελεί και την πρώτη χορευτική ομάδα που πραγματοποίησε χορευτική εκδήλωση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών και τα ιδρυτικά της μέλη αποτελούν την παλαιότερη χορευτική ομάδα της Τάνγκο σκηνή της περιοχής μας (από το 2004) με πλήθος δραστηριοτήτων και με πιστοποιημένους δασκάλους από την ΕΧΟΕ.

Ροή ειδήσεων

Advertisement