Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Στόχος να γίνει Πρότυπο Κλινικής-Η Παιδοψυχιατρική του Καραμανδανείου Νοσοκομείου είναι η μοναδική σε όλη την 6η ΥΠΕ

Τι δηλώνει στη «Γ» ο καθηγητής, Φίλιππος Γουρζής

Δημοσιεύθηκε

στις

Της Τέτας Γιαννάρου

Επιστροφή στην ευρυθμία και σε ρυθμούς απόλυτης λειτουργικότητας για την Παιδοψυχιατρική του Καραμανδανείου Νοσοκομείου, αφήνοντας πίσω οριστικά τις αναταράξεις που την έθεταν σε δυσλειτουργία από το περασμένο καλοκαίρι.

Η δυστοκία που προέκυπτε λόγω των υπερεφημεριών των παιδοψυχίατρων, στην συνέχεια απαιτήσεων για παράτυπες άδειες και στην συνέχεια παραιτήσεων, ανήκουν πλέον στο παρελθόν.

Την περίοδο της δυσλειτουργίας ετέθη επιστημονικά υπεύθυνος της Παιδοψυχιατρικής ο Καθηγητής Ψυχιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών και Δ/ντής της Ψυχιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Φίλιππος Γουρζής.

Στο πλαίσιο αυτό η «Γ» απηύθυνε συγκεκριμένα ερωτήματα στον Καθηγητή Γουρζή όσον αφορά την κατάσταση της Παιδοψυχιατρικής στην παρούσα φάση:
-Επιλύθηκαν τα προβλήματα της Παιδοψυχιατρικής; Τι χρειάζεται πέραν της στελέχωσή της σε προσωπικό;

-Υπολείπονται διαδικασίες για την περαιτέρω βελτιστοποίηση λειτουργίας της συγκεκριμένης Κλινικής, αν ναι, ποιες είναι και που εδράζονται; «

«Εκτός από την πρόσληψη προσωπικού και δη ιατρικού όσον αφορά την συγκεκριμένη Κλινική, το ΕΣΥ χρήζει άμεσα μείωση των γραφειοκρατικών διαδικασιών. Η Παιδοψυχιατρική ως Κλινική πλέον, λειτουργεί με θετικό πρόσημο.

Η κατάσταση που επικρατεί είναι ευθέως ανάλογη με την τάξη , την συναδελφικότητα και ως εκ τούτου την επίτευξη απόλυτης λειτουργικότητας ώστε να μπορούμε να πούμε πως οι διαδικασίες λειτουργίας της είναι άψογες. Όσον αφορά στην στελέχωση της είναι πολύ σημαντικό ότι η προκηρυχθείσα θέση είχε ελκυστικές προδιαγραφές και έτσι σε λίγο θα προστεθεί νέα παιδοψυχίατρος, γεγονός που θα δώσει «ανάσα» στο υπάρχον ιατρικό προσωπικό.

Επιπρόσθετα προκηρύσσεται και 2η θέση αυτή της παραιτηθείσας παιδοψυχίατρου και αν αυτή καλυφθεί θα μπορεί να ανταποκρίνεται επάξια η Κλινική, στην υπερπροσέλευση μικρών ασθενών από όλη την Ελλάδα καθότι είναι η μόνη Παιδοψυχιατρική Κλινική σε όλη την 6η ΥΠΕ, ώστε όταν υπάρχει υπερφόρτιση στις Παιδοψυχιατρικές δεχόμαστε μικρούς ασθενείς από όλη την επικράτεια».
Παράλληλα ο Καθηγητής Γουρζής, επεσήμανε την ιδιαιτερότητα της Κλινικής, καθότι αφορά σε παιδιά έως 15 ετών, των οποίων η διαχείριση αποτελεί ένα ιδιαίτερα ευαίσθητο τομέα που σχετίζεται με τον εύθραυστο ψυχισμό αυτής της ηλικίας «Πρέπει να είμαστε επαρκείς όχι μόνον αριθμητικά αλλά και σε επάρκεια ενέργειας, ψυχικής, νοητικής και σωματικής.

Προς τούτο πέραν της πλήρωσης μονίμων θέσεων έχουμε δρομολογήσει την έλευση τριών ειδικευόμενων που θα επαυξηθούν με άλλους τρεις , ώστε να υπάρξει επιπλέον προσωπικό που θα διευκολύνει περαιτέρω την εύρυθμη λειτουργία της Παιδοψυχιατρικής. Στόχος μας η Παιδοψυχιατρική του Καραμανδανείου να γίνει πρότυπο Κλινικής».

Γιάννης Καρβέλης: «Με το βλέμμα στραμμένο στους μικρούς ασθενείς »

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την εύρυθμη λειτουργία της Παιδοψυχιατρικής με στόχευση να γίνει Κλινική Πρότυπο, καθότι είναι η μοναδική σε όλη την Περιφέρεια της 6ης ΥΠΕ, δηλώνει ο Διοικητής της Γιάννης Καρβέλης.

Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι οι μικροί ασθενείς πρέπει να λαμβάνουν την υπέρτατη στήριξη και προς τούτο θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια. «Είναι πραγματικά ιδιαίτερα αισιόδοξο και ανοίγει νέες ευοίωνες προοπτικές και ορίζοντες, η επαναφορά της Παιδοψυχιατρικής στην απόλυτη ευρυθμία και την ομαλή λειτουργικότητα μετά την περίοδο σχετικής δυσλειτουργίας ως απόρροια εσωτερικών προβλημάτων, που είχε προκληθεί από το περασμένο καλοκαίρι. Αν και διευθετήθηκε η όλη κατάσταση, παραμένουμε με το βλέμμα και την προσοχή μας στραμμένα στην Παιδοψυχιατρική, ώστε μέσω των κινήσεων που κάναμε και θα κάνουμε να λειτουργεί σε χρόνο παρόντα και μέλλοντα άψογα. Στο πλαίσιο αυτό, συνεχίζουμε την προσπάθεια της περαιτέρω ενίσχυσης του προσωπικού με προκηρύξεις θέσεων και ελκυστικά κίνητρα για την περαιτέρω ενδυνάμωση της Κλινικής. Ήδη πληρώθηκε μια θέση Παιδοψυχίατρου και προκηρύσσονται και άλλες νέες μόνιμες θέσεις, ευελπιστώντας στην συνεχή ανάπτυξη και βελτιστοποίηση των συνθηκών αυτού του ευαίσθητου τομέα που χρήζει και έχει την προσοχή μας, ως απόλυτο χρέος.»

 

 

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement