Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Δίκη Πισπιρίγκου: Στο επίκεντρο το σύνδρομο Μινχάουζεν- Η 34χρονη παραπέμπεται σε δίκη και για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας

Ο Α. Κούγιας ζήτησε να διοριστούν ψυχίατροι για να διαπιστωθεί αν πάσχει η κατηγορούμενη με αφορμή την κατάθεση του Α. Ηλιάδη

Δημοσιεύθηκε

στις

Στο κατακόρυφο έφτασε η ένταση στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας όπου συνεχίστηκε χθες η κατάθεση του εντατικολόγου, Ανδρέα Ηλιάδη, με τον συνήγορο υπεράσπισης της κατηγορούμενης, Αλέξη Κούγια, να του υποβάλει σειρά ερωτήσεων, εστιάζοντας κυρίως στις ενέργειες του επικεφαλής της ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου Πατρών, όσο αφορά το σύνδρομο Μινχάουζεν.

Μάλιστα μετά την αναφορά του Ανδρέα Ηλιάδη ότι δεν κατέστη δυνατό να αποκλειστεί  η εκδοχή η κατηγορούμενη να πάσχει από σύνδρομο Μινχάουζεν, ο Αλέξης Κούγιας ζήτησε τη διακοπή της δίκης για να διοριστούν δύο πραγματογνώμονες ψυχίατροι προκειμένου να διαπιστώσουν εάν πάσχει η εντολέας του από το συγκεκριμένο σύνδρομο.

Επιπλέον, ο Αλέξης Κούγιας ανακοίνωσε στο δικαστήριο πως χθες εκδόθηκε παραπεμπτικό βούλευμα για την εντολέα του για τις υποθέσεις της Μαλένας και της Ίριδας.

Νωρίτερα, ο μάρτυρας δέχθηκε πιεστικές και επίμονες ερωτήσεις από τον Αλέξη Κούγια ο οποίος μάλιστα σε κάποιο σημείο ξέσπασε λέγοντας πως «έχουμε να κάνουμε με ψυχιατρικά νούμερα, είναι η μεγαλύτερη δικαστική πλάνη» και ζήτησε να κληθούν στο δικαστήριο οι ψυχίατροι με τους οποίους επικοινώνησε και συναντήθηκε ο εντατικολόγος, Ανδρέας Ηλιάδης.

Ο επικεφαλής της ΜΕΘ του νοσοκομείου Πατρών, Ανδρέας Ηλιάδης, από την άλλη, επιχειρούσε με ήπιο τρόπο να απαντήσει στις λεκτικές προκλήσεις του Αλέξη Κούγια και ξεκαθάρισε πως το μυαλό του αρχικά πήγε στο συγκεκριμένο σύνδρομο καθώς συναντάται στη παιδιατρική βιβλιογραφία, εξηγώντας πως «οι δύο αιφνίδιοι θάνατοι και η ξαφνική ανακοπή ήταν αυτά που με κινητοποίησαν». 

ΘΑ ΠΡΟΣΚΟΜΙΣΕΙ ΒΙΝΤΕΟ

Έξι βίντεο με την Τζωρτζίνα μέσα από τη ΜΕΘ αναμένεται να προσκομίσει στο δικαστήριο ο εντατικολόγος Ανδρέας Ηλιάδης προκειμένου να καταδείξει την κατάσταση της υγείας της 9χρονης.

Ο Αλέξης Κούγιας εξέφρασε την απορία του αν έχει το δικαίωμα να βγάζει οπτικό υλικό. «Έχετε δικαίωμα να βγάζετε φωτογραφίες να τις βάζετε στην βιβλιογραφία» ήταν τα λόγια του Αλέξη Κούγια πριν πει ο Ανδρέας Ηλιάδης ότι έχει και βίντεο από το παιδί.

Ο Ανδρέας Ηλιάδης απαντάει ότι έβγαζε φωτογραφίες από την στιγμή που υπέστη η Τζωρτζίνα την καρδιακή ανακοπή και κατά την διάρκεια πολλών διαδικασιών γιατί, όπως είπε, είναι σημαντικό να υπάρχει τέτοιο υλικό για τους γιατρούς αλλά και για την ίδια την οικογένεια.

Ο εντατικολόγος στην συνέχεια ανέφερε ότι θα προσκομίσει και κάποια βίντεο της Τζωρτζίνας από όταν ήταν στη ΜΕΘ εξηγώντας: «Το πρώτο βίντεο δείχνει ένα παιδί που έχει δυναμική, χαμογελάει και γελάει και έχει μια στοιχειώδη κίνηση, όχι ακούσια αλλά εκούσια. Το δεύτερο βίντεο είναι από την φάση της φυσικοθεραπείας. Το τρίτο βίντεο -και το θεωρώ πολύ σημαντικό- είναι που ζήτησα εγώ από την μητέρα βίντεο που να δείχνει αν υπάρχει καταγραφή επιληπτικής κατάστασης. Δεν υπάρχει καμία τέτοια καταγραφή».

 

Ανακοίνωση στήριξης στον Α. Ηλιάδη από το Σωματείο Εργαζομένων του ΠΓΝΠ

«Φρουρός παραστάτης τόσων παιδιών»

Τη στήριξη του διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ Ανδρέα Ηλιάδη εξέφρασε χθες με γραπτή ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.

«Με έκπληξη και βαθύτατη θλίψη, γίναμε μάρτυρες μιας ανοίκειας επίθεσης με στόχο την ανθρώπινη κι επιστημονική υπόσταση του Ιατρού Ανδρέα Ηλιάδη, Διευθυντή της ΜΕΘ Παίδων του ΠΓΝΠ, στα πλαίσια πολύκροτης δίκης. Για το φως και το άγγιγμα ψυχής του Ανδρέα Ηλιάδη δεν μπορεί να μιλήσει κανένα σωματείο εργαζομένων. Μπορούν όμως να μιλήσουν τα εκατοντάδες παιδιά, που με φρουρό – παραστάτη τον Ανδρέα Ηλιάδη, βγήκαν νικητές μέσα από τον ορυμαγδό της μάχης. Μπορούν να μιλήσουν οι γονείς των παιδιών που χάθηκαν πολεμώντας ηρωικά μια άνιση μάχη, για τον “δικό τους Ανδρέα”, τον συμπολεμιστή τους. Μπορούν να μιλήσουν οι συνοδοιπόροι του, γιατροί και νοσηλευτές, στον κακοτράχαλο δρόμο της Αρετής που ο Ανδρέας πορεύεται. Τα λόγια του αέρα και οι κροτίδες εντυπωσιασμού δεν μπορούν να απομακρύνουν τον Ανδρέα Ηλιάδη από τις Θερμοπύλες, που ο ίδιος επέλεξε να φυλάττει. Η κοινωνία γνωρίζει. Και η κοινωνία πάντα θα τιμά τους Θερμοπυλομάχους της γιατί τους έχει ανάγκη. Τα παιδιά μας έχουν ανάγκη τον Ανδρέα Ηλιάδη!»

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement