Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Μοσχαρίσια σπάλα φρικασέ µε σπανάκι

Published

on

 

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1 κιλό μοσχαρίσια σπάλα (καθαρό βάρος, χωρίς κόκαλα), κομμένη σε 12 μέτρια κομμάτια (3 ανά μερίδα)

1.300 γρ. σπανάκι ή άλλα χόρτα (σέσκουλα, λάπαθα κ.ά.), καθαρισμένα

50 ml ελαιόλαδο

11⁄2 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένα πράσα

1 φύλλο δάφνης

1 κουτ. γλυκού ξερός κόλιανδρος, χονδροκοπανισμένος ή χονδροτριμμένος

1/2 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένος άνηθος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια)

τα φύλλα από 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο ή 1 κοφτή κουτ. σούπας δυόσμος ξερός, τριμμένος

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλένουμε το σπανάκι και το αφήνετε να στεγνώσει. Το κόβετε σε μέτρια κομμάτια.

Σε μεγάλη και βαριά κατσαρόλα ζεσταίνετε το λάδι σε δυνατή φωτιά και ρίχνετε τα κομμάτια του κρέατος. Τα σοτάρετε χωρίς να τα γυρίσετε μέχρι να ροδίσουν και να ξεκολλάνε από το σκεύος. Τα γυρίζετε από την άλλη πλευρά και τα σοτάρετε για 3 λεπτά, να ροδίσουν εξίσου. Συνεχίζετε το σοτάρισμα, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι όλα τα κομμάτια να ροδίσουν σχετικά ομοιόμορφα. Προσθέτετε τα πράσα και σοτάρετε να μαραθούν. Προσθέτετε τη δάφνη και τον κόλιανδρο και ρίχνετε όσο νερό χρειαστεί ώστε να καλύψει τα κομμάτια του κρέατος μέχρι τη μέση τους. Μόλις το νερό πάρει μια βράση, χαμηλώνετε τη φωτιά, σκεπάζετε και σιγομαγειρεύετε για 1 ώρα. Προσθέτετε το σπανάκι και ελάχιστο ζεστό νερό, δυναμώνετε τη φωτιά και μαγειρεύετε να πάρει μια βράση, ανακατεύοντας μέχρι τα χόρτα να μαραθούν. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και σιγομαγειρεύετε για 30 λεπτά, να μαλακώσει καλά το κρέας. Αποσύρετε από τη φωτιά, ρίχνετε αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, τον άνηθο και το δυόσμο, ανακατεύετε προσεκτικά και αποσύρετε. Συνοδεύετε με ψωμί, ιδανικά αλειμμένο με πελτέ, ραντισμένο με λάδι και πασπαλισμένο με πιπέρι.

Ροή ειδήσεων

Advertisement