Μαγειρική
Τοματόσουπα με ρύζι
Υλικά (για 4 άτομα)
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
80 ml ε.π. ελαιόλαδο
1 κουτ. γλυκού τοματοπολτό
1 κιλό τομάτες, ώριμες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες ή κονκασέ
1 μικρή πρέζα ζάχαρη
2-3 κουτ. σούπας ρύζι
1 μικρή πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 μικρή κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
1 κλαδάκι βασιλικό
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Αχνίζετε ελαφρώς το κρεμμύδι και το σκόρδο σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο. Προσθέτετε τον τοματοπολτό, σοτάρετε και προσθέτετε τις τομάτες. Αλατοπιπερώνετε και ρίχνετε τη ζάχαρη, προσθέτετε μισό λίτρο νερό και βράζετε για 20΄. Προσθέτετε το ρύζι και αφήνετε να βράσει για 10΄. Αφήνετε τη σούπα να σταθεί για 10΄ ακόμη και σερβίρετε σε ζεστά πιάτα γαρνίροντας με τις ψιλοκομμένες πιπεριές και 2-3 φύλλα βασιλικού.