Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Αγρίνιο: Στις φυλακές οι πέντε από τους δέκα Ρομά για την εγκληματική οργάνωση

Δημοσιεύθηκε

στις

Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των δέκα Ρομά που συνελήφθησαν πριν από μερικές ημέρες για σωρεία κλοπών και ληστειών.

Οι συλλήψεις έγιναν μετά από μεγάλη επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου.

Τα μέτρα στο Δικαστικό Μέγαρο Αγρινίου ήταν αυστηρά και έξω από το κτίριο ήταν συγκεντρωμένοι δεκάδες συγγενείς των κατηγορουμένων που απολογούνταν.

Μετά τις απολογίες τους προφυλακιστέοι κρίθηκαν οι πέντε ενώ οι υπόλοιποι αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους και θα πρέπει να δίνουν το «παρών» στο ανά τακτά διαστήματα στο αστυνομικό τμήμα.

Η σπείρα εξαρθρώθηκε στις 3 Μαΐου που ενέχεται σε ληστείες και κλοπές στην Αιτωλοακαρνανία.

Σύμφωνα με την Αστυνομία συνελήφθησαν δέκα άτομα και ταυτοποιήθηκαν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας ακόμη έντεκα. Από την έρευνα έχουν εξιχνιαστεί δύο ληστείες και 28 κλοπές σε κοσμηματοπωλεία, σε καταστήματα, σε οικίες και σε οχήματα.

Το παράνομο περιουσιακό όφελος που αποκόμισαν τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης ξεπερνά τις 645.000 ευρώ. Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν είναι κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, της διάπραξης ληστειών και διακεκριμένων κλοπών και παράβαση της νομοθεσίας για την πρόληψη και καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας.


Ροή ειδήσεων

Advertisement