Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα: Μπαράζ λουκέτων στην Αγίου Νικολάου-Ποια καταστήματα κλείνουν

Δημοσιεύθηκε

στις

Από πεζόδρομος πολυεθνικών καταστημάτων η Αγίου Νικολάου κινδυνεύει να γίνει ο πεζόδρομος των… λουκέτων. Μετά από την Rococo που αποχώρησε έχει κλείσει εδώ και καιρό το κατάστημα της Adidas, λίγα μέτρα πιο πάνω.

Πρόκειται για ακίνητα που βρίσκονται στον πιο κεντρικό εμπορικό δρόμο της Πάτρας, σε ένα σημείο από το οποίο περνάνε σε καθημερινή βάση δεκάδες πατρινοί και αποτελεί σημείο αναφοράς για όλη την πόλη και τους επισκέπτες της.

Κι όμως βρίσκονται ανοίκιαστα πλέον και κανείς δεν γνωρίζει αν θα ανοίξουν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς τα συγκεκριμένα ακίνητα είναι δύσκολο να ενοικιαστούν πλέον από τοπικές επιχειρήσεις, καθώς μετά από την αύξηση που έχει σημειωθεί στα μισθώματα κατά τουλάχιστον 20% τους τελευταίους μήνες, θεωρούνται απλησίαστα.

Όχι ότι πριν δεν ήταν, αλλά πλέον κανείς από τους τοπικούς επιχειρηματίες, ειδικότερα μετά την παρατεταμένη κρίση του λιανικού εμπορίου και την ύφεση που υπάρχει στην τοπική αγορά, δεν περνάει ούτε κατά διάνοια από το μυαλό του να ανοίξει κατάστημα στην Αγίου Νικολάου.

Οπότε αν δεν έρθει κάποια νέα αλυσίδα πολυεθνικής επιχείρησης δύσκολα θα ανοίξουν και πάλι σύντομα. Όμως με την κρίση που υπάρχει στην εμπορική αγορά και την τάση που φαίνεται να έχουν αρκετές ξένες αλυσίδες να ανοίγουν για λίγους μήνες και μετά βλέποντας την όλη κατάσταση να αποχωρούν υπάρχει φόβος ότι τα ξενοίκιαστα ακίνητα στον συγκεκριμένο πεζόδρομο μέσα στους επόμενους μήνες θα αυξηθούν.

Κάτι που ασφαλώς δεν θα είναι καλό για το σύνολο της εμπορικής αγοράς. Ένας κεντρικός πεζόδρομος που σκιαγραφεί την καρδιά της εμπορικής αγοράς να είναι επί της ουσίας «νεκρός».

Ροή ειδήσεων

Advertisement