Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Η στήριξη των νέων ως εγγύηση για το μέλλον της Ελλάδας- Του Γιώργου Κυριακόπουλου

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Μπροστά στη διαφαινόμενη ήττα του, στις κάλπες της 21ης Μαΐου, και καθώς η νέα γενιά τού έχει γυρίσει οριστικά την πλάτη, ο κ. Μητσοτάκης τάζει voucher-κοροϊδία στις 18χρονες και στους 18χρονους, ώστε να εξαγοράσει την ψήφο τους.

Αντί να σχεδιάσει πολιτικές που να στηρίζουν το μέλλον της χώρας μας, με ποιοτικές συνθήκες ζωής, με ισότητα ευκαιριών για όλες και όλους, καθώς και εργασία με αξιοπρεπείς μισθούς, επιλέγει προεκλογικά τεχνάσματα που μόνο θυμηδία προκαλούν.

Ωστόσο, ο αυταρχισμός ενάντια στη νέα γενιά, η ασυδοσία στην αγορά εργασίας, η διάλυση της δημόσιας Παιδείας, ο αποκλεισμός χιλιάδων νέων από τα πανεπιστήμια, η απαξίωση των νέων επιστημόνων, όπως και  το έγκλημα στα Τέμπη, δεν μπορούν να ξεχαστούν με 150 ευρώ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σε αντίθεση με τη Νέα Δημοκρατία, έχει πρώτιστο μέλημα τη στήριξη των νέων ανθρώπων σε όλα τα επίπεδα με συγκεκριμένες προτάσεις. Η στεγαστική κρίση που μαστίζει τα αστικά κέντρα δεν λύνεται με δάνεια. Αντ’ αυτού, προτείνουμε και θα εφαρμόσουμε την  απαγόρευση του Airbnb στα νομικά πρόσωπα, τη δημιουργία Τράπεζας Στέγης για τα νέα ζευγάρια με οικονομικά προσιτή κατοικία, από τα αναξιοποίητα δημόσια και ιδιωτικά ακίνητα, και το  διπλασιασμό του επιδόματος ενοικίου.

Επιπλέον, εκτός από την αύξηση του κατώτατου μισθού, επαναφέρουμε τους κανόνες στην αγορά εργασίας, ώστε οι νέοι άνθρωποι να απασχολούνται με αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες εργασίας.

Προχωρούμε σε γενναία στήριξη όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, αυξάνοντας την χρηματοδότηση για την Παιδεία στο 5% του ΑΕΠ, εντός της τετραετίας, διπλασιάζουμε τη χρηματοδότηση στα ΑΕΙ, ενώ  ενισχύουμε τις δαπάνες στην έρευνα και στην καινοτομία, ώστε να περιορίσουμε την «διαρροή εγκεφάλων» στο εξωτερικό.

Τέλος, καταργούμε την ελάχιστη βάση εισαγωγής για την πρόσβαση στα πανεπιστήμια. Η χώρα μας έχει ανάγκη από ένα νέο αναπτυξιακό υπόδειγμα που βασίζεται στην οικονομία της γνώσης. Σε αυτό το πλαίσιο, ένα μορφωμένο εργατικό δυναμικό προσελκύει επενδύσεις και μειώνει την ανεργία.

Παράλληλα, εστιάζουμε στις τεχνικές ειδικότητες μέσω της ίδρυσης δωρεάν διετών προγραμμάτων επαγγελματικής εκπαίδευσης.

Η νέα γενιά της χώρας μας είναι η πιο μορφωμένη όλων των εποχών. Οφείλουμε, λοιπόν, να τους στηρίξουμε και να τους αξιοποιήσουμε, ώστε να βάλουμε νέες βάσεις στη χώρα μας. Γιατί κανονικότητα δεν είναι αυτό που ζούμε στις μέρες μας, που ευημερούν ελάχιστοι και οι πολλοί δεν μπορούν να βγάλουν το μήνα. Η νέα γενιά θα είναι ο καταλύτης της πολιτικής αλλαγής!

(*) Ο Γιώργος Κυριακόπουλος είναι υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας και αναπληρωτής του Τμήματος Προστασίας του Πολίτη της Κεντρικής  Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

 

Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement