Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023
Connect with us

Διεθνή

Μήνυμα Ζελένσκι σε Ευρώπη: Ήρθε η ώρα για να ξεκινήσει η ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε την Ευρωπαϊκή Ενωση να αποφασίσει την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Ουκρανίας υποδεχόμενος στο Κίεβο την πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

«Ηρθε η στιγμή εδώ και καιρό να άρουμε την τεχνητή πολιτική αβεβαιότητα στις σχέσεις ανάμεσα στην Ουκρανία και την Ευρωπαϊκή Ενωση. Ηρθε η στιγμή να ληφθεί θετική απόφαση σχετικά με την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων», είπε κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με την πρόεδρο της Κομισιόν.

Σημειώνεται πως ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπέγραψε διάταγμα βάσει του οποίου στο εξής η Ουκρανία θα γιορτάζει στις 9 Μαΐου την «Ημέρα της Ευρώπης».

Από την πλευρά της η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν τόνισε πως «η Ευρώπη κάνει ότι μπορεί για να διαβρώσει την πολεμική μηχανή του Πούτιν και τα έσοδά του», ενώ επέμεινε ότι οι κυρώσεις λειτουργούν.

«Μειώσαμε τις εισαγωγές μας από τη Ρωσία σχεδόν κατά δύο τρίτα, εμποδίζοντας έτσι τη Ρωσία από να λάβει κρίσιμες ροές εσόδων» υποστήριξε η επικεφαλής της Κομισιόν, επισημαίνοντας ωστόσο πως πρέπει να συνεχιστούν οι εξαγωγές των ουκρανικών σιτηρών.

Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement