Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Μαγειρική

     Χταπόδι με παντζάρια στην κατσαρόλα        

Δημοσιεύθηκε

στις

 

Υλικά (για 4 άτομα)

1.500 γρ. χταπόδι, καθαρισμένο, χωριστά τα πλοκάμια από την κουκούλα του

3 μέτρια ξερά κρεμμύδια, σε λεπτές φέτες

4 μεγάλα παντζάρια (μόνο οι βολβοί), ξεφλουδισμένα και κομμένα σε λεπτές κυδωνάτες φέτες

3 σκελίδες σκόρδο, σε λεπτά φετάκια

70 ml ξίδι

3 φύλλα δάφνης

1/2 κουτ. γλυκού κύμινο, σε σκόνη

200 ml ελαιόλαδο

1/2 κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ελάχιστο καυτερό μπούκοβο

Εκτέλεση:

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 10 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά για να μην καούν. Προσθέτετε τα παντζάρια και τα σκόρδα και συνεχίζετε το σοτάρισμα για άλλα 5 λεπτά, ανακατεύοντας συχνά. Ρίχνετε το χταπόδι, ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να αλλάξει χρώμα και σβήνετε με το ξίδι. Μαγειρεύετε για 2 λεπτά, μέχρι να εξατμιστεί το ξίδι, και προσθέτετε τις δάφνες, το κύμινο, το πιπέρι και το μπούκοβο. Ανακατεύετε, χαμηλώνετε τη φωτιά και σκεπάζετε την κατσαρόλα με το καπάκι της. Σιγομαγειρεύετε για 1 ώρα και 15 λεπτά, μέχρι τα υλικά να μαλακώσουν καλά με τα υγρά που θα βγάλει το χταπόδι και το φαγητό να μελώσει και να μείνει με το λάδι του. Αν χρειαστεί, προσθέτετε κατά το μαγείρεμα ελάχιστο ζεστό νερό, με φειδώ όμως. Καλό είναι το φαγητό να μαγειρευτεί στα υγρά του χταποδιού. Αν στο τέλος τα παντζάρια «κρατάνε», βγάζετε το χταπόδι και τα μαγειρεύετε μόνα τους μέχρι να μαλακώσουν, προσθέτοντας αν χρειαστεί νερό.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement