Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Συνεργασίες

Σε καινοτόμα έργα συντήρησης συνεχίζει να επενδύει η Γέφυρα

Δημοσιεύθηκε

στις

Σε καινοτόμα έργα συντήρησης συνεχίζει να επενδύει η Γέφυρα για τη μεγιστοποίηση της ασφάλειας και της λειτουργικής απόδοσης.
Ξεκίνησαν εργασίες αντιοξειδωτικής προστασίας των μεταλλικών επιφανειών πρόσβασης στη Γέφυρα.
Εκτιμώμενες επενδύσεις από τη Γέφυρα €7,4 εκ. τη διετία 2023-24 σε τεχνικές εργασίες στην αιχμή της τεχνολογικής καινοτομίας.
Η ΓΕΦΥΡΑ, παραχωρησιούχος εταιρεία της Ζεύξης Ρίου-Αντιρρίου, ξεκίνησε εργασίες αντιοξειδωτικής προστασίας των μεταλλικών επιφανειών των προσβάσεων στο πλαίσιο του τακτικού κύκλου συντήρησης. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν έως τις 9 Ιουνίου. Κατά τη διάρκεια των εργασιών συντήρησης, η κίνηση στη Γέφυρα διεξάγεται κανονικά. Οι εξειδικευμένες εργασίες συντήρησης αποτελούν μέρος της μόνιμης δέσμευσης της Γέφυρας στην ασφάλεια και τη λειτουργική απόδοση, ώστε να συνεχίσει να αποτελεί σημείο αναφοράς για έργα υποδομής στην Ελλάδα και παγκοσμίως.

Η ΓΕΦΥΡΑ ως μέλος του δικτύου της VINCI Highways, μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης αυτοκινητοδρόμων υπό παραχώρηση παγκοσμίως, επωφελείται από την τεχνογνωσία και υποστήριξή της. Για τη διετία 2023-2024, η ΓΕΦΥΡΑ εκτιμά ότι θα δαπανήσει €7,4 εκ. σε βελτιώσεις, επισκευές, ενόργανη δομική παρακολούθηση και εργασίες συντήρησης. Από την έναρξη λειτουργίας της το 2004 έχουν επενδυθεί περίπου €50εκ. για παρόμοιες εργασίες συμπεριλαμβανομένου του Συστήματος Αντικεραυνικής Προστασίας.

Η απασχόληση υψηλού επιπέδου εξειδικευμένου προσωπικού, όπως δύτες για τις υποθαλάσσιες επιθεωρήσεις και εναερίτες για την επιθεώρηση των καλωδίων και των εξωτερικών επιφανειών των πυλώνων, είναι απαραίτητη για την πραγματοποίηση των απαιτητικών αυτών τεχνικών εργασιών. Οι δε νέες τεχνολογίες που εφαρμόζει η παραχωρησιούχος εταιρεία για την επιθεώρηση και συντήρηση της γέφυρας περιλαμβάνουν κινητές πλατφόρμες, πλατφόρμες αρνητικής κλίσης, τηλεκατευθυνόμενα υποβρύχια και εναέρια μέσα ελέγχου κλπ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΕΦΥΡΑ Πάνος Λούκας δήλωσε σχετικά «Εφαρμόζοντας την τεχνογνωσία της VINCI Highways στη Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, διασφαλίζουμε τη διαρκή βελτίωση, την ασφάλεια και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους χρήστες. Από την έναρξη λειτουργίας της Γέφυρας το 2004 μέχρι σήμερα έχουμε υλοποιήσει επενδύσεις της τάξης των €50 εκατομμυρίων. Μέσω δε της εισαγωγής καινοτόμων τεχνικών λύσεων υψηλών προδιαγραφών, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στη συντήρηση και λειτουργία μιας ζωτικής σημασίας εθνικής υποδομής, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας».

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement