Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σε εξέλιξη οι φοιτητικές εκλογές του Πανεπιστημίου Πατρών στο Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο

Δημοσιεύθηκε

στις

Λίγες μέρες πριν από τις εθνικές εκλογές και συγκεκριμένα, σήμερα Τετάρτη διεξάγονται οι φοιτητικές εκλογές και στο Πανεπιστήμιο Πατρών.

Η εκλογική διαδικασία είναι σε εξέλιξη στο Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο, στην οδό Κανακάρη, ενώ λίγες ώρες πριν ανοίξουν οι κάλπες, το κλίμα είχε «φουντώσει».

Ιδιαίτερα φέτος η κατάσταση στα πανεπιστήμια είναι «έκρυθμη» και κυρίως μετά το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη αλλά και την απόφαση για την πανεπιστημιακή αστυνομία αλλά και ένα πλήθος νέων ρυθμίσεων, που αφορούν στα ΑΕΙ. Οι διοικήσεις των ιδρυμάτων φοβούνται για σοβαρά επεισόδια μεταξύ των φοιτητικών παρατάξεων, ένταση η οποία ξεκίνησε από πέρυσι μεταξύ της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ και της ΠΚΣ (ΚΚΕ) για το ποια πήρε την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των φοιτητών. Η αλήθεια είναι ότι εδώ και δεκαετίες οι φοιτητικές εκλογές έχουν χάσει όχι μόνο την «αίγλη τους» αλλά και την αξιοπιστία τους, αφού λόγω της ανυπαρξίας της ΕΦΕΕ  δεν υπάρχει κάποιο αξιόπιστο όργανο που να καταγράφει την ψήφο των φοιτητών και έτσι η κάθε παράταξη δίνει τα δικά της αποτελέσματα προκαλώντας ένα χάος και σίγουρη μια εξαιρετικά θολή εικόνα για τις πολιτικές επιλογές της νέας γενιάς. Η κατάσταση αυτή έχει επηρεάσει και τους ίδιους τους φοιτητές οι οποίοι προτιμούν (σε εξαιρετικά υψηλά ποσοστά) να απέχουν από τις εκλογικές διαδικασίες καθώς βλέπουν ότι δεν μιλούν την ίδια «γλώσσα» με τις φοιτητικές παρατάξεις.

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΔΑΠ ΝΔΦΚ ΠΑΤΡΑΣ

Απ’ ότι φαίνεται τα «όργανα» άρχισαν από προχθές με την παράταξη της ΔΑΠ ΝΔΦΚ Πάτρας να καταγγέλλει την ΠΚΣ για απειλητικά μηνύματα, αλλά και πρακτικές τραμπουκισμού. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «για ακόμα μια φορά η ΠΚΣ -ΜΑΣ-ΚΝΕ χρησιμοποιεί τις γνωστές πρακτικές του τραμπουκισμού.

Μέλη της Πανσπουδαστικης Κίνησης Συνεργασίας (παράταξη που πρόσκειται ιδεολογικά στο ΚΚΕ) αποστέλλουν απειλητικά μηνύματα σε μέλη της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πάτρας -και όχι μόνο- με σκοπό να τα εκφοβίσουν και να μην είναι υποψήφια με την παράταξης μας!

Προσπαθούν για ακόμη μια φορά να φιμώσουν τη φωνή της λογικής μέσα στα ελληνικά Πανεπιστήμια.

Όσο η ΠΚΣ μένει στο σκοταδισμό και εκφοβίζει φοιτητές για να μην συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ, είτε ακόμα και για να μην έρθουν καν να ψηφίσουν, εμείς τους απαντάμε με προτάσεις και όραμα για το Πανεπιστήμιο του αύριο.

Στο σύγχρονο και ελεύθερο Πανεπιστήμιο για το οποίο παλεύουμε, οι έκνομες πράξεις δεν έχουν θέση.

Η Δημοκρατία δεν τρομοκρατείται γι’ αυτό η παράταξη μας θα κινηθεί νομικά.

Θα απευθυνθούμε στην αμερόληπτη ελληνική Δικαιοσύνη, της οποίας το έργο σεβόμαστε απόλυτα, ώστε να δώσουμε την απάντηση που αρμόζει!

Μέχρι τότε, η απάντηση θα δοθεί στις κάλπες της 10ης Μαΐου, όπου οι φοιτητές θα μας εκλέξουν για ακόμα μια φορά Πρώτη Δύναμη».

 

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement