Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Συνεχίζει την περιοδεία του «Του Κουτρούλη ο Γάμος»

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Μετά την επιτυχημένη πρεμιέρα του έργου του Αλέξανδρου Ρίζου Ραγκαβή «Του Κουτρούλη ο Γάμος» συνεχίζεται με αμείωτο ενδιαφέρον η περιοδεία του Άρματος Θέσπιδος,  για όγδοη συνεχή χρονιά, στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοδυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) και τον Δήμο Πατρέων.

Το έργο παρουσιάστηκε ήδη  στο 13ο Λύκειο, στην  Αναγέννηση, στο Γυμνάσιο και Λύκειο Ζαχάρως , στο Γυμνάσιο και Λύκειο στα Βραχναίικα, στο Πολυδύναμο Πολιτιστικό Κέντρο Καλαβρύτων, στο Λύκειο Καλαβρύτων  και στο 1ο Γυμνάσιο Παραλίας Πατρών.

Στα Καλάβρυτα, παρουσία του Δημάρχου και Προέδρου της ΠΕΔ  κ. Θ. Παπαδόπουλου και του υπεύθυνου πολιτισμού, αντιδημάρχου κ. Κούκιου, πραγματοποιήθηκε η παράσταση που άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις, όπως και στη Ζαχάρω παρουσία της Αντιδημάρχου κ. Δήμητρας Σκαλτσά , καθώς και στους καθηγητές, μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων, που παρακολουθούν μία παράσταση υψηλού επιπέδου και συμμετέχουν στην θεατρική διαδικασία, στον δικό τους χώρο.

Οι θεατές απόλαυσαν ένα από τα δημοφιλέστερα ελληνικά έργα, γραμμένο από τον Αλέξανδρο Ρίζο Ραγκαβή κατά τα πρότυπα των Αριστοφανικών κωμωδιών, σταθμό στην ιστορία του νεοελληνικού θεάτρου και χειροκρότησαν θερμά τους συντελεστές της παράστασης που συνεχίζουν το ανατρεπτικό καλλιτεχνικό τους ταξίδι στην Πάτρα και την ευρύτερη περιοχή της Νοτιοδυτικής Ελλάδας μέχρι 31 Ιουλίου.

Το έργο, αν και γράφτηκε λίγο πριν το 1845 παραμένει διαχρονικό και επίκαιρο σατιρίζοντας τα πολιτικά ήθη της Ελλάδας.

Το πρόγραμμα των παραστάσεων για τον μήνα Μάιο διαμορφώνεται ως εξής:

Σήμερα 2ο  Γυμνάσιο Παραλίας, Αύριο 19ο Γυμνάσιο Πάτρας, Παρασκευή 12/5 19ο Γυμνάσιο Πάτρας, Σάββατο 13/5 Ζάκυνθος, Δευτέρα 15/5 10ο Λύκειο Ακτή Δυμαίων, Τρίτη 16/5 Γυμνάσιο Ριόλου, Τετάρτη 17/5 8ο  Γυμνάσιο Πάτρας, Πέμπτη 18/5 10ο Γυμνάσιο Πάτρας, Παρασκευή 19/5 ΘΠΚ «Μέριμνα», Τρίτη 23/5 Γυμνάσιο Λάππα, Τετάρτη 24/5 Γυμνάσιο Ψωφίδας, Πέμπτη 25/5 Γυμνάσιο Λακκόπετρας, Παρασκευή 26/5 Ενιαίο Ειδικό Γυμνάσιο, Σάββατο 27/5  Παμμικρασιατικός, Δευτέρα 29/5 1ο Εσπερινό Λύκειο, Τετάρτη 31/5 Στρούμπειο.


Ροή ειδήσεων

Advertisement