Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Γέφυρα-Επενδύει σε έργα συντήρησης και ασφάλειας

Δημοσιεύθηκε

στις

Η «ΓΕΦΥΡΑ», παραχωρησιούχος εταιρεία της Ζεύξης Ρίου-Αντιρρίου, ξεκίνησε εργασίες αντιοξειδωτικής προστασίας των μεταλλικών επιφανειών των προσβάσεων στο πλαίσιο του τακτικού κύκλου συντήρησης.

Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν έως τις 9 Ιουνίου. Οι εργασίες συντήρησης αποτελούν μέρος της μόνιμης δέσμευσης της Γέφυρας στην ασφάλεια και τη λειτουργική απόδοση, ώστε να συνεχίσει να αποτελεί σημείο αναφοράς για έργα υποδομής στην Ελλάδα και παγκοσμίως.

Η ΓΕΦΥΡΑ ως μέλος του δικτύου της VINCI Highways, μίας από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης αυτοκινητοδρόμων υπό παραχώρηση παγκοσμίως, επωφελείται από την τεχνογνωσία και υποστήριξή της. Για τη διετία 2023-2024 εκτιμά ότι θα δαπανήσει 7,4 εκ. ευρώ σε βελτιώσεις, επισκευές, ενόργανη δομική παρακολούθηση και εργασίες συντήρησης.

Οι νέες τεχνολογίες που εφαρμόζει η παραχωρησιούχος εταιρεία για την επιθεώρηση και συντήρηση της γέφυρας περιλαμβάνουν κινητές πλατφόρμες, πλατφόρμες αρνητικής κλίσης, τηλεκατευθυνόμενα υποβρύχια και εναέρια μέσα ελέγχου κλπ.

«Διασφαλίζουμε τη διαρκή βελτίωση, την ασφάλεια και την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους χρήστες. Από την έναρξη λειτουργίας της Γέφυρας το 2004 μέχρι σήμερα έχουμε υλοποιήσει επενδύσεις της τάξης των 50 εκατομμυρίων ευρώ. Μέσω δε της εισαγωγής καινοτόμων τεχνικών λύσεων υψηλών προδιαγραφών, θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στη συντήρηση και λειτουργία μιας ζωτικής σημασίας εθνικής υποδομής, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στη βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας» αναφέρει ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΕΦΥΡΑ Πάνος Λούκας.

Κατά τη διάρκεια των εργασιών συντήρησης, η κίνηση στη Γέφυρα διεξάγεται κανονικά.

Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement