Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Πάτρα:Στις δουλειές τους ακόμη 120 άτομα-Το Πρωτοδικείο Λασιθίου δικαίωσε κι άλλους συμβασιούχους της Κοινωφελούς

Δημοσιεύθηκε

στις

Λίγες ημέρες αφότου επέστρεψαν στη δουλειά τους στο Δήμο Πατρέων 426 συμβασιούχοι της Κοινωφελούς, το Πρωτοδικείο Λασιθίου άναψε το «πράσινο φως» για ακόμη 120.

Η υπόθεσή τους εκδικάστηκε, παρουσία εκ μέρους των παρατάξεων της αντιπολίτευσης του δημοτικού συμβούλου, Γιάννη Τσιμπούκη, ο οποίος υποστήριξε στο δικαστήριο πως οι εργαζόμενοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και είναι απαραίτητοι για την εύρυθμη λειτουργία των δημοτικών υπηρεσιών.

Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι βάσει της προσωρινής δικαστικής απόφασης επιστρέφουν για δουλειά μέχρι την 1η Νοεμβρίου.
«Είμαστε περήφανοι για τη νίκη! Ο Δήμος Πατρέων αλλάζει σελίδα!», δήλωσε ο επικεφαλής της «Πάτρα Διεθνής Σύγχρονη Πόλη», Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος, ο οποίος να σημειωθεί πως στο προχθεσινό συμβούλιο ζήτησε να συμπεριληφθεί συμπληρωματικά στο ψήφισμα προς το Υπουργείο για την τετράμηνη παράταση εργασίας των 115 σημερινών απασχολουμένων με οκτάμηνο, να δοθούν με ευθύνη του Δήμου δύο διαδοχικές δίμηνες παρατάσεις.

Η προσθήκη αυτή, ωστόσο, δεν έγινε αποδεκτή, καθώς μέλη της δημοτικής Αρχής δήλωσαν την αδυναμία του Δήμου να καλύψει το κόστος μισθοδοσίας και έτσι ο κ. Χρυσανθακόπουλος συγκέντρωσε 17 υπογραφές για να συζητηθεί σε προσεχή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το θέμα «Συζήτηση επί του απολογισμού αναθέσεων δίχως διαγωνισμό εκτέλεσης έργων και προμηθειών του Δήμου Πατρέων και των οργανισμών του κατά τη διάρκεια της τριετίας 2020-2022. Ζητάμε να αποσταλούν άμεσα σε όλους τους επικεφαλής των Παρατάξεων αναλυτικά στοιχεία με πίνακες και έγγραφα που τεκμηριώνουν αυτές τις αναθέσεις.

Και αμέσως μετά να τεθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο μέχρι τέλος του Μαΐου 2023 προς συζήτηση ο οικονομικός απολογισμός αυτών των πράξεων».

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement