Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Σε μονάδες αγροδιατροφής ο Γιώργος Παπανδρέου

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Πρώην Πρωθυπουργός και Βουλευτής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Γιώργος Α. Παπανδρέου, συναντήθηκε  σήμερα με τις Διοικήσεις της Συνεταιριστικής Βιομηχανίας Γάλακτος Πατρών «Πρώτο» καθώς και της εταιρίας αγροδιατροφής  «Rezos Brand», με εξειδίκευση στις υπερτροφές  και λειτουργικά τρόφιμα στην Αχαΐα.

Αρχικά, περιηγήθηκε στην σύγχρονη μονάδα παραγωγής γάλακτος  και γιαουρτιού της συνεταιριστικής βιομηχανίας Γάλακτος Πατρών «Πρώτο» και  ενημερώθηκε  για τα ζητήματα που τους απασχολούν.

Μεταξύ άλλων έγινε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη σύνταξης ενός εθνικού στρατηγικού σχεδίου προστασίας του μικρού παραγωγού, που θα συμβάλει στην αναβάθμιση του ντόπιου προϊόντος.
Στη συνέχεια, συναντήθηκε με εκπροσώπους της  εταιρίας αγροδιατροφής  «Rezos Brand», όπου είχε αναλυτική ενημέρωση  για την καλλιέργεια λειτουργικών τροφίμων ύψιστης θρεπτικής αξίας αλλά και καινοτόμων τεχνολογιών που στοχεύουν στην βελτιστοποίηση  των προϊόντων.

Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου εξέφρασε την άποψη πως οι συνεταιρισμοί είναι κρίσιμοι για την τοπική οικονομία της περιοχής, την προστασία του παραγωγού από τους λίγους και συνακόλουθα την προστασία  του καταναλωτή και  της χώρας.
Τέλος, έδωσε έμφαση στην ανάγκη να υπάρξει ένα οραματικό και μαζί ρεαλιστικό σχέδιο, που θα συνδέει την έρευνα  με την παραγωγή, με στόχο  την εξέλιξη της διατροφικής αξίας των προϊόντων και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής.


Ροή ειδήσεων

Advertisement