Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Συναντήσεις του Ανδρέα Κατσανιώτη με εκπαιδευτικούς και στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας

Published

on

Συναντήσεις με εκπαιδευτικούς (στο “Piazza Santa Rosa”) και με στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας (στο “Libido” της Veso Mare), είχε το βράδυ της Πέμπτης ο Υφυπουργός Εξωτερικών και υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας, Ανδρέας Κατσανιώτης.

Ο κ. Κατσανιώτης, απευθυνόμενος στους εκπαιδευτικούς, τους ευχαρίστησε για το υψηλό αίσθημα καθήκοντος που επέδειξαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, κρατώντας τα σχολεία ασφαλή, αλλά και για τα εξαιρετικά αντανακλαστικά τους, στην πρωτόγνωρη συνθήκη της τηλεκπαίδευσης.

Επίσης, αναφέρθηκε στα σημαντικά βήματα που έγιναν τα τελευταία χρόνια στον χώρο της ελληνικής εκπαίδευσης, μεταξύ των οποίων οι προσλήψεις 25.000 εκπαιδευτικών, αλλά και οι μεταρρυθμίσεις προς ένα σύγχρονο σχολείο του 21ου αιώνα. «Ήδη, γνωρίζετε, κινούμαστε προς μία εκπαίδευση που θα είναι πολύ πιο σύγχρονη και πολύ πιο ελεύθερη, που δεν θα στηρίζεται στην “παπαγαλία” αλλά στην ανάπτυξη της κριτικής ικανότητας των μαθητών» σημείωσε, ενώ υπογράμμισε και το προσωπικό του όραμα για μία Αχαΐα που με επίκεντρο το Πανεπιστήμιο και τα ερευνητικά ινστιτούτα της περιοχής, θα γίνει εθνικός πόλος καινοτομίας και τεχνολογικής εξέλιξης.
Κατά την συνάντησή του με τα στελέχη των Σωμάτων Ασφαλείας, ο κ. Κατσανιώτης, μίλησε για τους ανθρώπους της «πρώτης γραμμής» στη μεγάλη προσπάθεια για μία ασφαλή Ελλάδα, τόνισε την πολύ σημαντική μείωση των δεικτών εγκληματικότητας που έχει επιτευχθεί τα τελευταία χρόνια, την μεγάλη αλλαγή στη νοοτροπία της δασοπυρόσβεσης που πλέον δίνει έμφαση στην πρόληψη, καθώς και στις καθημερινές «μάχες» που δίνονται στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της χώρας, απέναντι στις παράνομες διακινήσεις μεταναστών. «Το μεγάλο στοίχημα της επόμενης 4ετίας είναι καλύτεροι μισθοί για όλους και διόρθωση των αδικιών που υπήρξαν τα προηγούμενα χρόνια. Πρέπει να επανέλθει το επίδομα επικίνδυνης εργασίας και πρέπει να παρέχουμε στους άνδρες και τις γυναίκες ασφαλείας, το περιβάλλον και τα τεχνολογικά μέσα που θα τους βοηθήσουν να διατηρούν τη χώρα ασφαλή, τόσο στα σύνορα όσο και στο εσωτερικό της» τόνισε μεταξύ άλλων.
Σημειώνεται, ότι κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, ο κ. Κατσανιώτης αναφέρθηκε και στην δράση που προσωπικά ανέπτυξε στο Υπουργείο Εξωτερικών, όσο και σε όσα έγιναν στην Αχαΐα, τονίζοντας πως η απόκτηση εμπειρίας τον έχει βοηθήσει να είναι ακόμα πιο ωφέλιμος και αποτελεσματικός. «Στις κάλπες της 21ης Μαΐου, στηρίζουμε τη ΝΔ για να συνεχιστεί η ανοδική πορεία και σε προσωπικό επίπεδο, ζητάω τη ψήφο σας για να κάνουμε την Αχαΐα ακόμα πιο ισχυρή στα κέντρα εξουσίας» σημείωσε.

Ροή ειδήσεων

Advertisement