Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Μητσοτάκης για σύλληψη του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας: Να απελευθερωθεί άμεσα! – Η δήλωση Ράμα για την υπόθεση

Δημοσιεύθηκε

στις

mήνυμα στα Τίρανα έστειλε από τη Μυτιλήνη ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με αφορμή τη σύλληψη του υποψήφιου δημάρχου Χειμάρρας Διονύση, Φρέντι Μπελέρη, ο οποίος είναι και πρόεδρος του τοπικού παραρτήματος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ. Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν θα δεχτεί εκπτώσεις στο κράτος δικαίου και στην προστασία των δικαιωμάτων την ελληνικής μειονότητας.

Κάλεσε τις αλβανικές αρχές να απελευθερώσουν άμεσα τον Έλληνα υποψήφιο προκειμένου να επανέλθει στην εκλογική διαδικασία.

Στο μεταξύ, ένταλμα σύλληψης κατά του Φρέντι Μπελέρη με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων εξέδωσε νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής (12/5) η εισαγγελία Αυλώνας.

Την ίδια ώρα, σε δήλωσή του ο πρωθυπουργός της χώρας Έντι Ράμα χαρακτήρισε τη σύλληψη του Μπελέρη ως δείγμα «της αποφασιστικότητας της δικαιοσύνης για εφαρμογή του νόμου».

Απαίτησε, όπως αναφέρει, η σύλληψη να είναι «τεκμηριωμένη με στοιχεία και νομικά κατοχυρωμένη». Κάλεσε, δε, την πολιτική να μη σπεύσει να προβεί σε συμπεράσματα και να αφήσει ανεπηρέαστο το ανακριτικό έργο των αρμόδιων αρχών.

Ισχυρίστηκε, τέλος, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι το γεγονός ουδεμία σχέση έχει με τον προεκλογικό αγώνα.


Ροή ειδήσεων

Advertisement