Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2023
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

ΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ: Αυτή την ώρα η κηδεία του 5,5 μηνών βρέφους στην Άρτα

Δημοσιεύθηκε

στις

Ραγίζουν καρδιές στην Άρτα, καθώς τελείται η κηδεία του 5,5 μηνών βρέφους που πέθανε αφού ο πατέρας του το ξέχασε στο αυτοκίνητο για ώρες. Θα προηγηθεί ονοματοδοσία. Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στην εκκλησία, με τη φωτογραφία του μωρού και τις μπομπονιέρες να «λυγίζουν» και τα σίδερα…

Σκηνές που θυμίζουν αρχαίο δράμα και βαθύς πόνος στην Άρτα το πρωί του Σαββάτου. Από νωρίς στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, το γραφείο τελετών του κ. Κωνσταντίνου Δήμου από τη Συκούλα Αιτωλοακαρνανίας – που ανέλαβε αφιλοκερδώς την τελετή – είχε ετοιμάσει τα πάντα για τη μικρή Λυδία – Ελένη. Το 5,5 μηνών βρέφος που δεν πρόλαβε καν να βαπτιστεί και έφυγε τόσο άδοξα από τη ζωή, ξεχασμένη σε ένα αυτοκίνητο από τον 37χρονο πατέρα της.

Έξω από την εκκλησία αν δεν υπήρχαν στεφάνια και βαριά ατμόσφαιρα, θα πίστευε κανείς πως θα γινόταν η βάπτιση της μικρής. Μια φωτογραφία με το πανέμορφο μωράκι, χαμογελαστό, και οι μπομπονιέρες για το όνομα που θα του χάριζαν, συνέθεταν το σκηνικό.

Η σορός του 5,5 μηνών βρέφους αναμένεται στον Ιερό Ναό στις 11:30 ενώ στις 12:00 θα γίνει η τελετή για να πάρει το βρέφος το όνομα. Δεν θα πραγματοποιηθεί βάπτιση, όπως έχει γίνει γνωστό εδώ και ημέρες, αλλά θα διαβαστεί μια ιερή ευχή έτσι ώστε στη συνέχεια να τελεστεί η κηδεία.

Στη συνέχεια, η ταφή του μωρού θα γίνει στο Παλαιό Κοιμητήριο Άρτας. Τόσο στον Ιερό Ναό, όσο και στο κοιμητήριο, υπάρχει αυξημένη παρουσία της Αστυνομίας έτσι ώστε να αποφευχθούν τυχόν έκτροπα.

Ροή ειδήσεων

Advertisement