Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023
Connect with us

Events

Πάτρα: Το σαββατοκύριακο 13, 14/5 το 1ο Διεθνές Συνέδριο αφιερωμένο στην Σωματοποίηση

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Κρανιο-ιερής θεραπείας και σωματικής ψυχοθεραπείας μη κατευθυντικής προσέγγισης «Συνοδοιπόροι» διοργανώνει με την υποστήριξη της ΚΕΔΗΠ-Καρναβάλι Πάτρας αυτό το σαββατοκύριακο 13 και 14 Μαΐου 2023 στην κεντρική αίθουσα του πολυχώρου των Παλαιών Σφαγείων στην Ακτή Δυμαίων, το 1ο Διεθνές Συνέδριο το οποίο θα είναι αφιερωμένο στην Σωματοποίηση, ένα μείζον θέμα το οποίο απασχολεί τόσο τον γενικό πληθυσμό, όσο και τους επαγγελματίες υγείας.

Στόχος του Συνεδρίου όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση, είναι από την μια πλευρά να αναδείξει την ολιστική προσέγγιση στο ζήτημα της υγείας του ανθρώπου και από την άλλη να δώσει τη δυνατότητα σε διαφορετικούς επιστημονικούς χώρους, οι οποίοι ασχολούνται με την ψυχοσωματική υγεία, να ανοίξουν διάλογο, να ανταλλάξουν γνώσεις, εμπειρίες και απόψεις.

Το 1ο Διεθνές Συνέδριο θα περιλαμβάνει διαλέξεις, ανοιχτές συζητήσεις και βιωματικά εργαστήρια που θα δώσουν χρήσιμες γνώσεις στον γενικό πληθυσμό και την ευκαιρία ανταλλαγής απόψεων στους ειδικούς υγείας.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Κρανιο-ιερής θεραπείας και σωματικής ψυχοθεραπείας μη κατευθυντικής προσέγγισης «ΣΥΝΟΔΟΙΠΟΡΟΙ», είναι ένας επιστημονικός σύλλογος που εδρεύει στην πόλη της Πάτρας.

Είναι ο πρώτος σύλλογος που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα με σκοπό από την μια μεριά να διαδώσει την Σωματική ψυχοθεραπεία Μη κατευθυντικής προσέγγισης και την Κρανιο-ιερή θεραπεία μη Κατευθυντικής προσέγγισης και από την άλλη να διεκδικήσει και να προστατέψει τα επαγγελματικά δικαιώματα των θεραπευτών αυτής της προσέγγισης.

Ο Σύλλογος, που αντιπροσωπεύει μια ολιστική σωματική θεραπεία και ψυχοθεραπεία, επικεντρώνεται ιδιαίτερα σε μεθόδους που επιδιώκουν να υποστηρίξουν  την εξέλιξη και την ανάπτυξη  της ψυχοσωματικής υγείας του ατόμου και του πληθυσμού προς θετικές κατευθύνσεις.

Κινούμενος από αυτό το ενδιαφέρον, ο Σύλλογος οργανώνει το 1ο Διεθνές Συνέδριο, το οποίο  θα είναι αφιερωμένο στην Σωματοποίηση.

Η επιστημονική επιτροπή του συνεδρίου η οποία αποτελείται από τους Ευδοκία Στάμου (ψυχολόγο, μέλος του Συλλόγου «Συνοδοιπόροι», Απόστολο Αποστολόπουλο (παθολόγο-βελονιστή), Γιώργο Αστρινάκη (ψυχίατρο, ψυχοθεραπευτή, πρώην διευθυντή του Δρομοκαϊτείου), Σοφία Πετρίδου (ψυχοθεραπεύτρια) και Σεβαστιάνα Κουτρουμπάνου (ψυχολόγο, ψυχοθεραπεύτρια).

Πληροφορίες-εγγραφές για το συνέδριο: τηλ. 6972350743-2610452456.

Το αναλυτικό πρόγραμμα του συνεδρίου είναι το εξής:

ΣΑΒΒΑΤΟ 13-5

-10.00-10.15: Έναρξη συνεδρίου από την Επιστημονική Επιτροπή

-10.15-10.45 Διάλεξη με θέμα: «Οι σταθμοί της Ελληνικής Ιατρικής από την Αρχαιότητα ως τις μέρες μας», Ομιλητής, Δρ. Παθολογίας  Αρχοντάκης Κων/νος

-10.50-11.20 Διάλεξη με θέμα: «Σωματοποίηση και δέρμα», Ομιλήτρια Δρ. Μακρυγιώργου Αρετή, Δερματολόγος, West Ambulatory Care Hospital, Glasgow

-11.20-11.40 Coffee break

-11.45-12.15  Διάλεξη με θέμα: Πρακτικές Σωματοποιημένης κίνησης (Somatics), η εφαρμογή τους στον σύγχρονο χορό/αυτοσχεδιασμό καθώς και στην Ενσώματη Ψυχοθεραπεία.

«Το σώμα που σκέφτεται, το σώμα που αισθάνεται, το σώμα που θυμάται, το σώμα που μιλά», Ομιλήτρια Κλεισιούνη Χριστίνα, Σωματική ψυχοθεραπεύτρια και επόπτρια- εκπαιδεύτρια contact improvisation.

-12.20-12.50 Διάλεξη με θέμα: «Από την κίνηση στον εαυτό». Ομιλητής Νίκος Λυμπεράτος χορευτής, χορογράφος, δάσκαλος Feldenkrais, Alexander, Body Mind Centering

-13.00-14.00  ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

-14.00-15.30 Βιωματικό εργαστήριο: «Η τέχνη της ακρόασης, ο φυσικός τρόπος για σύνδεση και επαφή». Το εργαστήριο εμψυχώνει  η Χριστίνα Κλεισιούνη, Σωματική ψυχοθεραπεύτρια και επόπτρια- εκπαιδεύτρια contact improvisation.

-15.40-17.15 Βιωματικό εργαστήριο «Σωματική ψυχοθεραπεία Ραϊχικής προσέγγισης». Το εργαστήριο εμψυχώνει ο Αστρινάκης Γιώργος, Ψυχίατρος, σωματικός ψυχοθεραπευτής, τέως διευθυντής του Ψ.Ν.Α

-17.20-17.40  Coffee break

-17.45-19.00  Κλείσιμο εργασιών πρώτης ημέρας- Συζήτηση.

ΚΥΡΙΑΚΗ 14-5

-10.30 -11.00 Διάλεξη με θέμα: «Η σωματοποίηση στην κατάθλιψη και η προσέγγισή της μέσα από την σωματική ψυχοθεραπεία μη κατευθυντικής προσέγγισης», Ομιλήτρια, Κουτρουμπάνου Σεβαστιάνα, Ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια, κρανιοθεραπεύτρια, εκπαιδεύτρια N.D.S.P-S.E.R

-11.10-11.40 Διάλεξη Γονιδάκη

11.45-12.10 Coffee break

-12.10-12.40 Διάλεξη με θέμα: «Η βιολογία των συναισθημάτων», Ομιλήτρια, Δρ. Τσουκαλή Ελένη, Ιατρός Παθολόγος-Σύμβουλος διαχείρισης Στρες.

-12.45-13.15  Διάλεξη με θέμα: «Μηχανισμοί δράσης και ενδείξεις θεραπειών Βελονισμού και Ωτοβελονισμού σε “Σύνδρομα Σωματοποίησης”», Ομιλητής Δρ. Αποστολόπουλος Απόστολος,  Ιατρός Παθολόγος, Βελονιστής ECPD,HHP, Ωτοβελονιστής GSATN

-13.15-13.45 Διάλεξη με θέμα: «Θρέψη και ενσωμάτωση», Ομιλητής, Λαζάρου Ευθύμης, BSc(Hons) OST. Med, PgD, ND, DO. Σωματικός Ψυχοθεραπευτής, Οστεοπαθητικός, Φυσικοπαθητικός.

-13.45-14.45  ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ

-14.45-16.15 Βιωματικό εργαστήριο «Η εναλλαγή κίνησης και ακινησίας στην κρανιο-ιερή θεραπεία μη κατευθυντικής προσέγγισης: Ένας δείκτης υγείας». Το εργαστήριο εμψυχώνει η Κουτρουμπάνου Σεβαστιάνα, Ψυχολόγος, ψυχοθεραπεύτρια, κράνιοθεραπεύτρια, εκπαιδεύτρια N.D.S.P-S.E.R

-16.20-17.30 Βιωματικό εργαστήριο : “Διάλογος με την βαρύτητα”. Το εργαστήριο εμψυχώνει ο Λυμπεράτος Νίκος, χορευτής, χορογράφος, δάσκαλος Feldenkrais, Alexander, Body Mind Centering.

-17.30 -19.00 Κλείσιμο συνεδρίου.

* Η λειτουργία του χώρου των Παλαιών Σφαγείων χρηματοδοτείται από τη πράξη «Δομή προώθησης πολιτιστικής κληρονομιάς του Δήμου Πατρέων» η οποία είναι ενταγμένη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014-2020».

Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement