Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Κατερίνα Καραφωτιά: «Μοναδικός στόχος μου είναι να πιέσω και να δώσω λύσεις στα προβλήματα»

Η υποψήφια βουλευτής Αχαϊας της Νέας Δημοκρατίας μιλάει στη «Γ»   

Δημοσιεύθηκε

στις

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΗ ΖΑΚΥΝΘΙΝΟ

 «Επιθυμία μου είναι να δω τον τόπο μου και τους πολίτες του να ευημερούν και είμαι αποφασισμένη να παλέψω γι’ αυτό», τονίζει μιλώντας στη «Γ» η υποψήφια βουλευτής Αχαϊας της Νέας Δημοκρατίας Κατερίνα Καραφωτιά, εξηγώντας παράλληλα τους λόγους που την ώθησαν να ριχτεί στην εκλογική μάχη. Και παρότι είχε εξαρχής περιορισμένο χρόνο στη διάθεση της, επισημαίνει ότι δεν το βάζει κάτω. «Έχω μάθει από τη φύση της εργασίας μου να παλεύω με νύχια και με δόντια για να κατακτήσω το στόχο μου», υπογραμμίζει.

 Γιατί αποφασίσατε να θέσετε υποψηφιότητα;

Πιστεύω ότι είναι ανάγκη να υπάρξει μια ανανέωση στους υποψήφιους βουλευτές, τόσο της Νέας Δημοκρατίας όσο και των άλλων κομμάτων. Επίσης, στις μέρες μας καθίσταται ακόμη πιο επιτακτική η ανάγκη να ασχοληθούν οι γυναίκες με τα κοινά και να λαμβάνουν μέρος στις αποφάσεις που καθορίζουν το μέλλον των παιδιών του, του τόπου τους, της χώρας τους. Ένας άλλος λόγος είναι ότι πολλοί και πολλές από εμάς, που δεν αποτελούμε γρανάζι κάποιου ανώτερου κομματικού μηχανισμού αλλά είμαστε άνθρωποι που προέρχονται από την κοινωνία, ενώ βλέπουμε τις ανάγκες που προκύπτουν και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, όταν έρθει η στιγμή να θέσουμε τους εαυτούς μας στην κρίση των ψηφοφόρων με στόχο να τα διορθώσουμε, αρνούμαστε να ανταποκριθούμε προβάλλοντας διάφορες προφάσεις.
Έτσι, λοιπόν, πήρα την απόφαση ότι, ως επαγγελματίας, ως γυναίκα και ως μητέρα, επιθυμώ να συμβάλλω στην ανάπτυξη της Αχαΐας, της χώρας και των πολιτών της, λαμβάνοντας ενεργό ρόλο και όχι ασκώντας κριτική εκ του ασφαλούς.
Επιθυμία μου είναι να δω τον τόπο μου και τους πολίτες του να ευημερούν και είμαι αποφασισμένη να παλέψω γι’ αυτό.
Όπως ενδεχομένως γνωρίζετε, προέρχομαι από μια πολύτεκνη αυτοδημιούργητη, οικογένεια. Εργάζομαι ασταμάτητα στο ελεύθερο επάγγελμα, σχεδόν 25 χρόνια τώρα, στην Πάτρα και στο Αίγιο. Απόκτησα οικογένεια, μεγαλώνω και σπουδάζω παιδιά, ενώ ταυτόχρονα είμαι και η ίδια φοιτήτρια. Άρα, τα προβλήματα μας τα γνωρίζω πολύ καλά και ευελπιστώ ότι θα βοηθηθώ για να πιέσω και να δώσω λύσεις. Κι αυτός είναι ο μοναδικός μου στόχος.

Γιατί υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία;

Γιατί πιστεύω ότι μόνο η Νέα Δημοκρατία, με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, μπορεί να προσφέρει στη χώρα τις ισορροπίες και την σταθερότητα που χρειάζονται στους δύσκολους καιρούς που ζούμε, ούτως ώστε να συνεχιστεί η αναπτυξιακή της πορεία. Όλο το προηγούμενο διάστημα της διακυβέρνησης της επέδειξε μία πρωτοφανή σοβαρότητα, και στα θέματα της εξωτερικής πολιτικής, η οποία είναι εμφανές ότι εκτιμήθηκε και αξιολογήθηκε πολύ θετικά, έχοντας ως αποτέλεσμα να αντιστραφεί, διεθνώς, η έως πρότινος κακή εικόνα της χώρας .
Επιπλέον, το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την περίοδο της διακυβέρνησης 2023- 2027, εκτός άλλων, προσφέρει λύσεις και δίνει βαρύτητα στην ενίσχυση του εισοδήματος, στη δίκαιη φορολογία, στην περιφερειακή ανάπτυξη, στην αγροτική παραγωγή, στην Υγεία και στην Παιδεία, καθώς και στην ψηφιακή και στην πράσινη ενεργειακή μετάβαση. Δηλαδή, σε τομείς των οποίων τα προβλήματα ταλανίζουν καθημερινά τους πολίτες.

Τι σας απασχολεί περισσότερο όσον αφορά την περαιτέρω ανάπτυξη του νομού μας;

Είναι πολλά τα ζητήματα. Ενδεικτικά αναφέρω ότι με απασχολεί η σύνδεση της νέας εθνικής οδού μέχρι τον Πύργο, και όπως σχεδιάζεται έως και την Μεσσηνία. Με απασχολεί, επίσης, η άρδευση του μεγάλου κάμπου της Δυτικής Αχαΐας, όπως και η λειτουργία  διυλιστηρίου στον ποταμό Σελινούντα.  Αλλά ζητούμενα είναι η αποκατάσταση του επαρχιακού μας οδικού δικτύου, που επλήγη από τις φυσικές καταστροφές, αλλά και η κατασκευή της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής, από τον Ψαθόπυργο έως το Διακοπτό, με δυνατότητα ηλεκτροκίνησης. Προέχουν, επίσης, η αναβάθμιση και ο εκσυγχρονισμός του Χιονοδρομικού κέντρου Καλαβρύτων, ο εκσυγχρονισμός του Πανεπιστημίου Πατρών, όπως και του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου. Και μη ξεχνάμε βέβαια  την ανάπλαση του βόρειου λιμένα της Πάτρας, αλλά και την αναβάθμιση των πολιτιστικών και αθλητικών υποδομών, όπως και αυτών της εκπαίδευσης. Όλα αυτά, εμπεριέχονται και στο πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη τετραετία, ενώ τα περισσότερα ήδη υλοποιούνται.

Πόσο εύκολος είναι ο προεκλογικός αγώνας για ένα νέο πρόσωπο όπως εσείς;

Πιστεύω ότι για τους βουλευτές και τους ήδη αναγνωρίσιμους υποψήφιους θα είναι σχετικά εύκολος. Για τους υπόλοιπους, δεν είναι. Σε ό,τι με αφορά, πρόκειται για μία διαρκή μάχη με το χρόνο και με τις προσωπικές μου αντοχές. Ιδιαίτερα τώρα με το περιορισμένο χρονικό διάστημα της προεκλογικής εκστρατείας, που για εμένα ήταν ακόμα πιο περιορισμένο, καθώς μού δόθηκαν σχεδόν μόλις τρεις εβδομάδες να αφιερώσω στον αγώνα μου, σε όλο το νομό. Για τις μητέρες ο προεκλογικός αγώνας είναι ακόμα πιο δύσκολος και για όσες ιδιωτεύουν ενεργά ακόμα δυσκολότερος. Παρόλα αυτά, δεν το βάζω κάτω. Έχω μάθει από τη φύση της εργασίας μου να παλεύω με νύχια και με δόντια για να κατακτήσω το στόχο μου. Χρειάζομαι μόνο τη βοήθεια του κόσμου και τη στήριξη του για να τού αποδείξω ότι, όπως με μεγάλη υπευθυνότητα ανέλαβα αυτόν το ρόλο, με τόση και περισσότερη θα σταθώ δίπλα του σε ό,τι μού ζητηθεί, εφόσον αυτό θα προσβλέπει στην ευημερία όλων. Αλλά δεν παραπονιέμαι. Ήδη, παίρνω από τον κόσμο μεγάλη αγάπη και στήριξη, τις οποίες υπόσχομαι ότι θα τού τις ανταποδώσω, όπως τού αρμόζει


Ροή ειδήσεων

Advertisement