Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Φρέντι Μπελέρης: Υποψήφιος δήμαρχος μέσα από τις φυλακές – «Η ψήφος σας σώζει τη Δημοκρατία»

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Φρέντι Μπελέρης παραμένει υποψήφιος δήμαρχος για τον δήμο Χιμάρας.

Την προφυλάκιση του ομογενούς υποψήφιου δημάρχου Χιμάρας Φρέντι Μπελέρη αποφάσισε χθες το δικαστήριο της Αυλώνας στην Αλβανία, ο οποίος πέρασε αυτοφώρω αφού συνελήφθη την Πέμπτη, με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων ενόψει των σημερινών δημοτικών εκλογών στην Αλβανία,.

Ο Μπελέρης μεταφέρθηκε στις φυλακές των Τιράνων όπου θα παραμείνει τουλάχιστον 10 μέρες.

Προφυλακισμένος κρίθηκε και ο στενός του συνεργάτης, Παντελής Κοκαβέσης, καθώς και ο πρώην δήμαρχος Λουκόβου, Βλαδίμηρος Κουμής, επίσης με την κατηγορία της εξαγοράς ψήφων.

Σημειώνεται πάντως ότι ο Μπελέρης παραμένει υποψήφιος δήμαρχος για τον δήμο Χιμάρας.

Ο ίδιος ο υποψήφιος δήμαρχος, με μήνυμα του μέσα από τη φυλακή, που μεταδόθηκε από τα ΜΜΕ, ζήτησε από τους συμπατριώτες του να δώσουν στην κάλπη την απάντηση τονίζοντας πως: «Αύριο η ψήφος σας σώζει τον τόπο και την δημοκρατία».

Mε ανακοίνωσή της, η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή, ξεκαθάρισε πως ο Μπελέρης παραμένει υποψήφιος δήμαρχος για τον δήμο Χιμάρας, απαντώντας σε fake news για αποκλεισμό του. «Απαντώντας στο ενδιαφέρον εκπροσώπων των ΜΜΕ για τη σύλληψη του υποψηφίου δημάρχου Χιμάρας, Διονυσίου Φρέντι Πέτρου Μπελέρη, που στηρίζεται από τον συνθέσεις Postke Flone, η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή διευκρινίζει ότι όσον αφορά τον εκλογικό κώδικα, όπως και ο νόμος αριθ. 133/2015 «Περί διασφάλισης της ακεραιότητας των προσώπων που εκλέγονται, διορίζονται ή ασκούν δημόσια καθήκοντα», συνεχίζει να είναι υποψήφιος και το όνομά του παραμένει στο ψηφοδέλτιο» αναφέρει η ανακοίνωση.

Η προφυλάκιση Μπελέρη προκάλεσε ένταση στις διπλωματικές σχέσεις Ελλάδας και Αλβανίας, με το ΥΠΕΞ να κάνει λόγο για «σκανδαλώδη απόφαση εάν τα στοιχεία δεν είναι αδιάσειστα».

Για για απόφαση «υπαγορευμένη» από τον πρωθυπουργό της Αλβανίας Έντι Ράμα, εκανε λόγο ο ομογενής βουλευτής, και πρόεδρος του ΚΕΑΔ, Βαγγέλης Ντούλες χαρακτηρίζοντας «ομηρία», την προφυλάκιση Μπελέρη, Κοκαβέση.

Aν ψήφιζα στην Χιμάρα θα στήριζα Μπελέρη
Αίσθηση προκαλεί πάντως η τοποθέτηση του πρώην στενού συνεργάτη του Έντι Ράμα και υπουργού Δικαιοσύνης Ylli Manjani, για την σύλληψη Μπελέρη.

Με σχόλιο του στα κοινωνικά δίκτυα ο ίδιος κατακρίνει δημόσια τις μεθοδεύσεις, αμφισβητώντας ευθέως πως η σύλληψη Μπελέρη έγινε επ’ αυτοφώρω και υποστηρίζοντας πως ήταν προσχεδιασμένη από την κυβέρνηση Ράμα.

«Και συνελήφθη επ’ αυτοφόρω, αλλά ήταν και ύποπτος!!! Αν πιάστηκε στα πράσα να δίνει χρήματα, σε ποιον τα έδωσε αυτά τα χρήματα;! Γιατί ο παραλήπτης των χρημάτων δεν συνελήφθη επ’ αυτοφώρω; Πόσα χρήματα έδωσε; Πού είναι τα χρήματα ως υλικό τεκμήριο εγκληματικής πράξης; Αν έχουν δοθεί χρήματα, γιατί συνδέονται με τις ψήφους όταν δεν έχουν γίνει ακόμη;» διερωτάται.

«Επαναλαμβάνω, υποστηρίζεται ότι συνελήφθη επ’ αυτοφώρω! Αλλά κανένα συγκεκριμένο στοιχείο, ή τουλάχιστον αναφορά σε κάποιο γεγονός που έλαβε χώρα. Ποτέ! Αυτή είναι μια ακόμη μοιραία απόδειξη που δείχνει ότι το κράτος και η κυβέρνηση βρίσκονται υπό την επιρροή του Έντι Ράμα. Καμία σχέση με την πολιτική ανεξαρτησία, το σύνταγμα και το νόμο! Αν ήμουν κάτοικος Χιμάρας θα ψήφιζα τον Φρέντι Μπελέρη».


Ροή ειδήσεων

Advertisement