Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Οικονομία

Εργοστάσιο Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΑΥΡΑ στο Αίγιο: Στόχος να γίνει κλιματικά ουδέτερο εργοστάσιο το 2025

Δημοσιεύθηκε

στις

Το όραμά της για μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στη μονάδα παραγωγής του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΑΥΡΑ με στόχο το 2025,ανακοίνωσε η Coca-Cola Τρία Έψιλον.Το εργοστάσιο της εταιρείας στο Αίγιο είναι μία μονάδα πρότυπο βιωσιμότητας και καινοτομίας.Η μετατροπή του σε ένα κλιματικά ουδέτερο εργοστάσιο αποτελεί το επόμενο βήμα στη βιώσιμη ανάπτυξη του εργοστασίου, στο πλαίσιο της στρατηγικής της εταιρείας για μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίαςτης, μέχρι το 2040.

Παράλληλα, παρουσιάστηκεη νέα συσκευασία του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΑΥΡΑ με μη αποσπώμενο καπάκι, που θα κυκλοφορήσει στην αγορά στο τέλος του μήνα. Με τον τρόπο αυτό, η εταιρεία εφαρμόζει την Ευρωπαϊκή Οδηγία και τη σχετική ελληνική νομοθεσία νωρίτερα από το προβλεπόμενο χρονικό πλαίσιο, συμβάλλοντας ώστε περισσότερα από 250 εκατομμύρια καπάκια να μπορούν να συλλεχθούν και να ανακυκλωθούν.

Mη αποσπώμενο καπάκι

Το εργοστάσιο Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΑΥΡΑ είναι το μοναδικό εργοστάσιο εμφιάλωσης νερού στην Ελλάδα που έχει λάβει Platimun διάκριση AWS για τη σωστή διαχείριση υδάτινων πόρων. Χρησιμοποιεί ηλεκτρική ενέργεια από 100% ανανεώσιμες πηγές και μειώνει διαρκώς τον δείκτη κατανάλωσης ενέργειας. Από το 2016 έχει μειώσει το πλαστικό που χρησιμοποιεί για την παραγωγή των προϊόντων του,23% κατά μέσο όρο. Παράλληλα, είναι ένα εργοστάσιο μηδενικών απορριμμάτων καθώς ανακυκλώνει και αξιοποιεί το 100% των απορριμμάτων του. Oι βιώσιμες πρακτικές του, το κατατάσσουν 2ο σε δείκτες χρήσης νερού και ενέργειας ανάμεσα σε όλα τα εργοστάσια νερού στις 29 χώρες που δραστηριοποιείται ο Όμιλος Coca-ColaHBC.

Μαρία Αναργύρου – Νίκολιτς, Γενική Διευθύντρια της Coca-Cola Τρία Έψιλον για Ελλάδα & Κύπρο

H εταιρεία θα υλοποιήσει ένα στοχευμένο πλάνο ενεργειών για την εξάλειψη των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα από την παραγωγική διαδικασία του εργοστασίου. Με τον στόλο των περονοφόρωντου εργοστασίου να είναι ήδη 100% ηλεκτρικός και την προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας να γίνεται ήδη από 100% ανανεώσιμες πηγές, τα επόμενα βήματά για την επίτευξη του στόχου εστιάζουν: Στον μηδενισμό των άμεσων εκπομπών με αύξηση της χρήσης ανανεώσιμων και καθαρών πηγών ενέργειας στο 100% από 91% που βρίσκεται τώρα, στη χρήση εναλλακτικών τρόπων θέρμανσης νερού με την αντικατάσταση του LPG με ηλεκτρικές αντιστάσεις, στην ελαχιστοποίηση των έμμεσων εκπομπών της ευρύτερης εφοδιαστικής αλυσίδας, μειώνοντας τις εκπομπές από την πρωτογενή και δευτερογενή συσκευασία.

Η Μαρία Αναργύρου – Νίκολιτς, Γενική Διευθύντρια της Coca-Cola Τρία Έψιλον για Ελλάδα & Κύπρο, δήλωσε:«Το εργοστάσιο του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΑΥΡΑ είναι μία υπερσύγχρονη μονάδα, με σημαντικό οικονομικό και κοινωνικό αποτύπωμα για την ευρύτερη περιοχή. Είναι μία μονάδα πρότυπο καινοτομίας και βιωσιμότητας. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που ανακοινώνουμε τον στόχο του εργοστασίου να γίνει κλιματικά ουδέτερο μέχρι το 2025, ενώ παρουσιάζουμε ταυτόχρονα και τη νέα πιο βιώσιμη συσκευασία με μη αποσπώμενο καπάκι. Είναι μία στιγμή ορόσημο για την εταιρεία μας και για την στρατηγική μας για μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακά μέχρι το 2040, με όραμα έναν καλύτερο κόσμο για όλους».

Γιώργος Χαντουμάκος, Διευθυντής Εφοδιαστικής Αλυσίδας της Coca-Cola Τρία Έψιλον για Ελλάδα & Κύπρο

Ο Γιώργος Χαντουμάκος,Διευθυντής Εφοδιαστικής Αλυσίδας της Coca-Cola Τρία Έψιλον για Ελλάδα & Κύπρο, δήλωσε:«Το εργοστάσιο του Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΑΥΡΑ είναι μία μονάδα πρότυπο περιβαλλοντικής διαχείρισης. Αποδεικνύει στην πράξη τις προσπάθειές μας να μειώνουμε διαρκώς το περιβαλλοντικό μας αποτύπωμα και να έχουμε μία αειφόρο και ανθεκτική εφοδιαστική αλυσίδα. Ο στόχος μας να γίνει το εργοστάσιο τουΦυσικού Μεταλλικού ΝερούΑΥΡΑκλιματικά ουδέτερο μας φέρνει πιο κοντά στην επίτευξη της δέσμευσής μας για μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα μέχρι το 2040».

Εργοστάσιο Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΑΥΡΑ

Το εργοστάσιο του Αιγίου της Coca-Cola Τρία Έψιλον, όπου από το 1989 εμφιαλώνεται το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες και πιο σύγχρονες βιομηχανίες της περιοχής.Στηρίζει την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας μέσα από δεκάδες θέσεις εργασίας και συνεργασίες με τοπικούς προμηθευτές πρώτων υλών, αφήνοντας συνολικά ένα σημαντικό αποτύπωμα. Συνολικά, από το 2017 και μέχρι το 2025 θα έχουν επενδυθεί 17 εκατομμύρια ευρώ για την αναβάθμιση του εργοστασίου και τη μετατροπή του σε ένα εργοστάσιο ουδέτερου ανθρακικού αποτυπώματος.

 Τάκης Καραπατούχας, Διευθυντής Eργοστασίου Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΑΥΡΑ

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης για την ανακοίνωση του στόχου να γίνει το εργοστάσιο κλιματικά ουδέτερο,υλοποιήθηκε συμβολικήδενδροφύτευση στον προαύλιο χώρο του εργοστασίου.

Από δεξιά: Τάκης Καραπατούχας, Διευθυντής εργοστασίου Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΑΥΡΑ, Μαρία Αναργύρου Νίκολιτς, Γενική Διευθύντρια της Coca-Cola Τρία Έψιλον για Ελλάδα & Κύπρο και Κωνσταντίνος Τάτσης, Επιστημονικός Συνεργάτης της Οργάνωσης Γη

Ηλεκτρικά Περονοφόρα

Εργοστάσιο Φυσικού Μεταλλικού Νερού ΑΥΡΑ: Στόχος για Kλιματικά
ουδέτερο εργοστάσιο το 2025

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement