Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: Όλοι… προς την ίδια κατεύθυνση

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

 

Μπήκαμε στην τελική ευθεία…

Η εβδομάδα που ξεκίνησε, στο τέλος της μας οδηγεί στα παραβάν των εκλογικών τμημάτων και στις κάλπες.

Δεν το λέμε εμείς, το λένε οι επιστημονικές αναλύσεις: Η μεγάλη πλειοψηφία αυτών που θα προσέλθουν στις κάλπες έχουν αποφασίσει ποιο κόμμα θα ψηφίσουν, αλλά και ποια πρόσωπα (υποψήφιοι βουλευτές) θα στηρίξουν. Απομένει μόνο ένα μικρό ποσοστό ψηφοφόρων που κυριολεκτικά θα αποφασίσουν την τελευταία στιγμή, ίσως και μέσα στο παραβάν, αλλά το ποσοστό αυτό δεν θεωρείται τόσο σημαντικό που μπορεί να καθορίσει το αποτέλεσμα.

Ελπίζουμε οι μέρες που μεσολαβούν να είναι το ίδιο ήρεμες όσο και οι προηγούμενες. Πέρασαν πια, μάλλον ανεπιστρεπτί, οι εποχές των «πράσινων» και «γαλάζιων» καφενείων, της πόλωσης και του διχασμού. Αν και… «ποτέ μην λες ποτέ» καθώς πρέπει να θυμόμαστε και τον διχασμό μεταξύ μνημονίου-αντιμνημονίου πριν μερικά χρόνια, αυτό το δίπολο αποδείχθηκε παντελώς fake. Εν πάση περιπτώσει, ό,τι έμεινε να μας θυμίζει ότι υπάρχει μια κάποια πόλωση είναι τα trolls και οι «στρατευμένοι» των social media. Αλλά και αυτό το χάλι, οι περισσότεροι το αντιμετωπίζουν με καλαμπούρι ή και με χλευασμό πλέον. Στο κάτω-κάτω, οι παλιοί καφενέδες ήσαν πιο «ορίτζιναλ» από τους ψευτολογαριασμούς των social media.

Ελπίζουμε επίσης, η χώρα μετά τις εκλογές να συνεχίσει να δυναμώνει και να προοδεύει, να αυξήσει και να επιταχύνει τα θετικά που έγιναν τα προηγούμενα χρόνια και να διορθώσει τα λάθη. Άλλωστε, κατά έναν τρόπο, Κυριάκος Μητσοτάκης και Αλέξης Τσίπρας συμφωνούν σε αυτό. Και ας το λένε με διαφορετικά λόγια. «Κάναμε λάθη» λένε και οι δύο. «Να τελειώνουμε με το βαθύ κράτος» λέει ο ένας, «δικαιοσύνη παντού» λέει ο άλλος. Αν το καλοσκεφθούμε, «δικαιοσύνη» σημαίνει «αντιμετώπιση του βαθέος κράτους». Και τούμπαλιν.

Πάμε μπροστά, λοιπόν. Ο καθένας με το κόμμα και τον τρόπο που πιστεύει πως τον εκφράζει καλύτερα. Αρκεί όλοι να καταλαβαίνουμε ότι… προς την ίδια κατεύθυνση κινούμαστε!


Ροή ειδήσεων

Advertisement