Μαγειρική
Σιροπιαστή πίτα με γάλα καρύδας
Δημοσιεύθηκε
2 εβδομάδες πρνστις

Υλικά (για 12 κομμάτια)
1 λίτρο γάλα καρύδας
150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
90 γρ. κορν φλάουρ
80 ml νερό
5-6 φύλλα κρούστας για μπακλαβά
120 ml αραβοσιτέλαιο
Για το σιρόπι
350 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
200 ml νερό
80 ml γλυκόζη
Εκτέλεση:
Βράζετε όλα τα υλικά μαζί για 2΄ από τη στιγμή που θα πάρει βράση. Αφήνετε στην άκρη εκτός φωτιάς να κρυώσει. Αδειάζετε το γάλα καρύδας σε κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το τοποθετείτε στη φωτιά. Σε άλλο μπολ ανακατεύετε το κορν φλάουρ με 80 ml νερό. Πριν αρχίσει να βράζει το γάλα καρύδας, ρίχνετε σιγά-σιγά το κορν φλάουρ με το νερό ανακατεύοντας γρήγορα με αυγοδάρτη. Μόλις η κρέμα δέσει κατεβάζετε από τη φωτιά. Σε λαδωμένο τετράγωνο ταψί 20Χ20 εκ. τοποθετείτε σταυρωτά τα φύλλα κρούστας, λαδώνοντάς τα ενδιάμεσα και αφήνοντας να εξέχουν από τα πλαϊνά του σκεύους. Αδειάζετε επάνω από τα φύλλα τη ζεστή κρέμα και τη σκεπάζετε με τα φύλλα που εξέχουν λαδώνοντάς τα επίσης. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 40΄. Αφαιρείτε το ταψί από τον φούρνο, αφήνετε για 3΄ και σιροπιάζετε με το κρύο σιρόπι.