Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023
Connect with us

Αθλητισμός

Παναχαϊκή: Της αφαιρέθηκαν 18 βαθμοί !

Δημοσιεύθηκε

στις

Πριν από δέκα ημερολογιακές ημέρες η Παναχαϊκή είχε καταφέρει να πάρει αναβολή από την εκδίκαση της υπόθεσης που είχε με το Διαιτητικό Δικαστήριο, ωστόσο χθες αυτό συνεδρίασε εκ νέου κι έριξε βαριά «καμπάνα» στην κοκκινόμαυρη ομάδα, για μη εξόφληση προσφυγών σε έξι ποδοσφαιριστές.

Ήτοι, της αφαιρέθηκαν 18 βαθμοί (-3χ6) -από τον βαθμολογικό πίνακα της Σούπερ Λίγκα 2- από το Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ, μετά από αιτήσεις των Μαρκοπουλιώτη, Λαμπρόπουλου, Αργυρόπουλου, Αποστολόπουλου, Ανάκογλου και Σταμόπουλου με το 50% των οφειλών, -χωρίς τα δικαστικά έξοδα-, να ανέρχεται στα 48.270 ευρώ.

ΔΕ ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΧΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Όπερ σημαίνει, ότι δε θα λάβει άμεσα -τουλάχιστον-η ΠΑΕ την χρηματοδότηση που δικαιούται από το Στοίχημα, με τον «κλοιό» να «σφίγγει» επικίνδυνα, καθώς έχει μόνο πέντε ημέρες διαθέσιμες για να τακτοποιήσει τις οφειλές.

ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ

Αναλυτικά, ύστερα από την τελευταία συνεδρίαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου Ποδοσφαίρου της ΕΠΟ πάρθηκαν οι ακόλουθες αποφάσεις:

-Δέχεται την αίτηση του ποδοσφαιριστή Αλκιβιάδη Μαρκοπουλιώτη κατά της ΠΑΕ Παναχαϊκή. Ενεργοποιεί σε βάρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή την επιβληθείσα με την υπ’ αριθμ. 51/2023 απόφαση του παρόντος Δικαστηρίου ποινή της αφαίρεσης 3 βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος στο οποίο μετέχει, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του αιτούντα ποδοσφαιριστή, σε ποσοστό 50%: α) του ποσού των 16.668,74 ευρώ και β) του ποσού των 300 ευρώ για επιδικασθείσα δικαστική δαπάνη, πλέον των νομίμων τόκων, εντός προθεσμίας 5 εργασίμων ημερών από την επόμενη ημέρα από την κοινοποίηση της παρούσας.

-Δέχεται την αίτηση του ποδοσφαιριστή Ιωσήφ Λαμπρόπουλου κατά της ΠΑΕ Παναχαϊκή. Ενεργοποιεί σε βάρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή την επιβληθείσα με την υπ’ αριθμ. 50/2023 απόφαση του παρόντος Δικαστηρίου ποινή της αφαίρεσης 3 βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος στο οποίο μετέχει, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του αιτούντα ποδοσφαιριστή, σε ποσοστό 50%: α) του 50% του ποσού των 24.831,18 ευρώ, πλέον των νομίμων τόκων και β) του ποσού των 200 ευρώ για τα καταβλητέα στον αιτούντα έξοδα της διαιτητικής διαδικασίας, εντός προθεσμίας 5 εργασίμων ημερών από την επόμενη ημέρα από την κοινοποίηση της παρούσας.

-Δέχεται την αίτηση του ποδοσφαιριστή Ευθύμιου Αργυρόπουλου κατά της ΠΑΕ Παναχαϊκή. Ενεργοποιεί σε βάρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή την επιβληθείσα με την υπ’ αριθμ. 82/2023 απόφαση του παρόντος Δικαστηρίου ποινή της αφαίρεσης 3 βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος στο οποίο μετέχει, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του αιτούντα ποδοσφαιριστή, σε ποσοστό 50%: α) του ποσού των 7.627,87 ευρώ και β) του ποσού των 200 ευρώ με το νόμιμο τόκο υπερημερίας, εντός προθεσμίας 5 εργασίμων ημερών από την επόμενη ημέρα από την κοινοποίηση της παρούσας.

-Δέχεται την αίτηση του ποδοσφαιριστή Αλέξανδρου Αποστολόπουλου κατά της ΠΑΕ Παναχαϊκή. Ενεργοποιεί σε βάρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή την επιβληθείσα με την υπ’ αριθμ. 60/2023 απόφαση του παρόντος Δικαστηρίου ποινή της αφαίρεσης 3 βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος στο οποίο μετέχει, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του αιτούντα ποδοσφαιριστή, σε ποσοστό 50%: α) του ποσού των 19.140 ευρώ και β) του ποσού των 300 ευρώ, με το νόμιμο τόκο υπερημερίας, εντός προθεσμίας 5 εργασίμων ημερών από την επόμενη ημέρα από την κοινοποίηση της παρούσας.

-Δέχεται την αίτηση του ποδοσφαιριστή Δημητρίου Ανάκογλου κατά της ΠΑΕ Παναχαϊκή. Ενεργοποιεί σε βάρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή την επιβληθείσα με την υπ’ αριθμ. 59/2023 απόφαση του παρόντος Δικαστηρίου ποινή της αφαίρεσης 3 βαθμών από το βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος στο οποίο μετέχει, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του αιτούντα ποδοσφαιριστή, σε ποσοστό 50%: α) του ποσού των 19.600 ευρώ και β) του ποσού των 300 ευρώ ως επιδικασθείσας δικαστικής δαπάνης του αιτούντος, με το νόμιμο τόκο υπερημερίας, εντός προθεσμίας 5 εργασίμων ημερών από την επόμενη ημέρα από την κοινοποίηση της παρούσας.

-Δέχεται την αίτηση του ποδοσφαιριστή Τζέημς-Καλλικράτη Σταμόπουλου κατά της ΠΑΕ Παναχαϊκή. Ενεργοποιεί σε βάρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή την επιβληθείσα με την υπ’ αριθμ. 61/2023 απόφαση του παρόντος Δικαστηρίου ποινή της αφαίρεσης 3 βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του πρωταθλήματος στο οποίο μετέχει, μέχρι την πλήρη και ολοσχερή εξόφληση του αιτούντα ποδοσφαιριστή, σε ποσοστό 50%: α) του ποσού των 8.674 ευρώ, πλέον των νομίμων τόκων και β) του ποσού των 300 ευρώ ως δικαστική δαπάνη, εντός προθεσμίας 5 εργάσιμων ημερών από την επόμενη ημέρα της κοινοποίησης της παρούσας».

ΑΠΟ 105.000 ΕΥΡΩ ΕΚΑΣΤΩΣ

Εκδόθηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τις ομάδες που παίρνουν μέρος στο πρωτάθλημα της Super League 2 και η κάθε ΠΑΕ, θα λάβει από 105.916,67 ευρώ, από την φορολόγηση των κερδών των παικτών του στοιχήματος. Αναλυτικά σε αυτή αναφέρεται: «Επαγγελματική Κατηγορία Ποδοσφαίρου – Super League 2 ή όπως αλλιώς αυτή θα ονομάζεται, ποσό δύο εκατομμυρίων πεντακοσίων σαράντα δύο χιλιάδων ευρώ (2.542.000€), το οποίο κατανέμεται ισόποσα σε όλες τις συμμετέχουσες στην κατηγορία Π.Α.Ε. (ήτοι διανέμονται 105.916,67 € σε κάθε Π.Α.Ε.)». Και καταλήγει: «Το ποσό δεν θα καταβληθεί στις ομάδες που εμπίπτουν στους περιορισμούς περί «παράνομου στοιχηματισμού».

Περισσότερα
Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement