Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Αθλητισμός

Ξιφασκία: O Πατρινός Μ. Χατζηγιάννης στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου

Δημοσιεύθηκε

στις

Πρωταθλητής Ελλάδος αναδείχθηκε ο Μαξιμιλιανός Χατζηγιάννης στο ομαδικό άθλημα του ξίφους ασκήσεως (fleuret) με την ομάδα του ΑΟΞ Αιγάλεω, καθώς προχθές στις Ολυμπιακές Εγκαταστάσεις -ΟΑΚΑ- διεξήχθη το Πανελλήνιο πρωτάθλημα ξιφασκίας στην κατηγορία των  εφήβων.

Η ομάδα του Αιγάλεω αποτελούμενη από τους Α. Τζοβάνη, Α. Γκούμα, Χ. Τουλάκη-Μαρκάκη και τον Μαξιμιλιανό Χατζηγιάννη κατέλαβε την πρώτη θέση και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, νικώντας σε έναν συγκλονιστικό και κατάμεστο στάδιο στον τελικό την Α.Ξ.Ι.Α. Χαϊδαρίου 45-38.

Την προηγούμενη ημέρα (13 Μαΐου), στο ατομικό του αθλήματος ο Μαξιμιλιανός Χατζηγιάννης κατέλαβε την τρίτη θέση φτάνοντας μέχρι τον ημιτελικό χωρίς καμία ήττα και επέστρεψε στην Πάτρα με δύο μετάλλια, ένα χρυσό και ένα χάλκινο, μετά από μια πολύ δύσκολη χρονιά 13 αγώνων σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο αθλητής του Α.Ο.Ξ. Αιγάλεω ο οποίος είναι μόλις 15 ετών έχει ακόμα δύο χρονιές στην κατηγορία των εφήβων (U17).

Ο Μ. Χατζηγιάννης γυμνάζεται με τον Νίκο Κοντοχριστόπουλο (παγκόσμιος πρωταθλητής εφήβων) στην Αθήνα σε ομαδικές και ατομικές προπονήσεις με μια ομάδα,  elite αθλητών πολλών διακρίσεων σε Ελλάδα και Εξωτερικό.

Αρωγός σε όλη την προετοιμασία του αθλητή είναι και η πολύπειρη ομοσπονδιακή προπονήτρια  Έλλη Τσολακίδου.

Ο Μαξιμιλιανός Χατζηγιάννης, μαθητής της Γ΄ τάξης του 18ου Γυμνασίου Πατρών αγωνιζόταν με τον Αχαϊκό Σύλλογο Ξιφασκίας μέχρι το 2020.

Εκεί έμαθε ξιφασκία και κατέκτησε νίκες στις μικρότερες κατηγορίες, από τους Αλέξανδρο και Χάρη Λεβαντίδη  (στις εγκαταστάσεις του «Δ. Τόφαλος») οι οποίοι ακούραστα μαθαίνουν σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες το απαιτητικό, αλλά και υπέροχο αυτό άθλημα.

Οι απαιτήσεις του Πατρινού αθλητή ανεβαίνουν για την επόμενη αγωνιστική χρονιά αλλά και οι προσδοκίες για συμμετοχή σε πανευρωπαϊκά και παγκόσμια πρωταθλήματα με την Εθνική ομάδα.

Μιλώντας στη «Γ» ο Μαξιμιλιανός Χατζηγιάννης, ανέφερε: «Η σημερινή μέρα για εμένα είναι πολύ σημαντική, καθώς κατάφερα τις προηγούμενες να επιτύχω τους στόχους που είχα θέσει. Ευχαριστώ τον προπονητή του και την οικογένειά μου για αυτή την υποστήριξη».

Ερωτώμενος για το ποιους στόχους έχει βάλει για τη νέα περίοδο, είπε: «Κοιτάζω μπροστά, καθώς οι υποχρεώσεις τελείωσαν. Πλέον επόμενος στόχος είναι το νέο πρωτάθλημα, το Πανευρωπαϊκό, το Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ξιφασκίας, αλλά και η κλήση μου στην Εθνική μας ομάδα, καθώς αυτό είναι το όνειρο του κάθε αθλητή».

Από την έντυπη έκδοση της “Γ”. 

Περισσότερα


Ροή ειδήσεων

Advertisement