Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023
Connect with us

Άρθρα-Συνεργασίες

ΑΠΟΨΗ: «Αντίσταση»… στην χειραψία

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Έχουμε γράψει ότι η προεκλογική περίοδος που διανύουμε είναι μία από τις πιο ήσυχες που έχουμε ζήσει τα τελευταία χρόνια. Για κάποιους, μάλιστα, είναι έως και ανιαρή. Δεν έχει σημασία πως τη χαρακτηρίζει κάποιος, σημασία έχει το… αποτέλεσμα. Και αυτό είναι πως ζούμε μία προεκλογική περίοδο χωρίς πολύ μεγάλες εντάσεις και χωρίς κανένα υπόγειο αντισυστημικό κύμα να σέρνεται μέσα στην κοινωνία.

Μόνο μερικά «επεισόδια» που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ακόμα και ως… χαριτωμένα, διακόπτουν αυτή την ηρεμία. Όπως το στιγμιότυπο με την άρνηση των στελεχών του ΜέΡΑ 25, στο εκλογικό περίπτερο της Κυψέλης, να χαιρετίσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη, γεγονός που επιβραβεύτηκε και από τον πρόεδρο του κόμματος, Γιάνη Βαρουφάκη.

Δηλαδή, κατά τον κ. Βαρουφάκη, η άρνηση χειραψίας των στελεχών του κόμματός του με έναν πολιτικό αρχηγό άλλου κόμματος, συνιστά «πράξη αντίστασης»; Και τότε, γιατί ο ίδιος έδωσε το χέρι του και χαιρέτισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια του debate;

Εντάξει… Δεν χρειάζεται να το ψάχνουμε και πολύ. Όταν η άρνηση μίας τυπικής κίνησης ευγένειας φτάνει να θεωρείται «πολιτική πράξη», τότε μάλλον επιβεβαιώνεται αυτό που γράψαμε εξ αρχής: Κανένα ουσιαστικό κύμα αμφισβήτησης του πολιτικού συστήματος δεν υπάρχει σε αυτές τις εκλογές.

Αυτή είναι η προφανής ουσία και τίποτα παραπάνω…

 

 

 

Advertisement

Ροή ειδήσεων

Advertisement