Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Καραμανδάνειο: «Νυστέρι» στην εγκατάλειψη

Σύντομα τεχνικό κλιμάκιο του ΤΑΙΠΕΔ θα προχωρήσει σε αυτοψία για την κατασκευή των νέων χειρουργείων μετά την έγκριση 862.000 ευρώ από το Υπουργείο Υγείας

Published

on

 

 

Της Ελένης Α. Γεωργοπούλου

 

Ανοίγει ο δρόμος για την αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του μοναδικού παιδιατρικού νοσοκομείου του δυτικού άξονα της χώρας, του Καραμανδανείου μετά την έγκριση γενναίας της χρηματοδότησης από το Υπουργείο Υγείας για μια σειρά παρεμβάσεων.

Η μεγάλη τομή αφορά στην κατασκευή νέων χειρουργείων με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση ύψους 862.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Τεχνικό κλιμάκιο του ΤΑΙΠΕΔ το αμέσως προσεχές διάστημα θα επισκεφθεί το Καραμανδάνειο προκειμένου να προχωρήσει σε αποτύπωση των σχεδίων και την επέκταση του χώρου των χειρουργείων ώστε να αναπτυχθούν νέες αίθουσες, και να προχωρήσει σε μελετοκατασκευή με τη συνδρομή της τεχνικής υπηρεσίας της 6ης ΥΠΕ.

Οι εργασίες που θα ξεκινήσουν πολύ σύντομα, εφόσον η χρηματοδότηση είναι εξασφαλισμένη, θα γίνουν παράλληλα, χωρίς να σταματήσουν οι χειρουργικές επεμβάσεις των μικρών ασθενών απ’ όλη την περιοχή της ΝΔ Ελλάδας, οι οποίες ανέρχονται σε 2.000 ετησίως.

Την σημαντική εξέλιξη για την απόκτηση των νέων χειρουργείων στο “Καραμανδάνειο” ανακοίνωσε ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ Γιάννης Καρβέλης, επισκεπτόμενος το χώρο του νοσοκομείου χθες το πρωί.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε από κοινού με την διοικήτρια του Νοσοκομείου Ασπασία Ρηγοπούλου, ο κ. Καρβέλης τόνισε πως «αποτελεί υποχρέωση της πολιτείας να δημιουργήσει όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες για τους μικρούς ασθενείς και οι διαδικασίες θα τρέξουν πολύ σύντομα».

Οι ανακοινώσεις προκάλεσαν ικανοποίηση από το ιατρικό και λοιπό προσωπικό, οι οποίοι ανέφεραν πως ένα πάγιο αίτημα βαίνει προς υλοποίηση.

Ο διοικητής της 6ης ΥΠΕ υπογράμμισε το έμπρακτο ενδιαφέρον του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος με δημόσιες αναφορές του είχε δεσμευτεί για την αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό του «Καραμανδανείου» με κυρίαρχο μέλημα την παροχή υψηλού επιπέδου υγείας στους μικρούς ασθενείς. Αναφέρθηκε στις επισκέψεις της Αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα στο νοσοκομείο, αλλά και στο προσωπικό του στοίχημα που πλέον παίρνει σάρκα και οστά.

«Δεν μιλάμε για υποσχέσεις και για μακέτες, αλλά για μια πραγματικότητα που σύντομα θα πάρει σάρκα και οστά» σημείωσε ο κ. Καρβέλης δίνοντας λύση στο πρόβλημα της μη λειτουργικότητας των χειρουργείων όπου ασφυκτιούσε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό

Α. ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ: ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΓΙΝΕΤΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ

“Σήμερα είναι μια μέρα χαράς και γιορτής για το Νοσοκομείο μας. Ένα όνειρο – τα νέα χειρουργεία ένα πάγιο αίτημα- γίνεται πραγματικότητα, αν και κάποιοι ίσως είχαν χάσει την ελπίδα τους για αυτό”, τόνισε μεταξύ άλλων η Διοικήτρια του “Καραμανδανείου” Ασπασία Ρηγοπούλου αναγνωρίζοντας τη στήριξη της κυβέρνησης, της ηγεσίας του Υπουργείου Υγείας και αλλά και τις άοκνες, όπως χαρακτήρισε, προσπάθειες και ενέργειες του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ για την αναβάθμισή του.

Σημείωσε, επίσης, πως το σύνολο των έργων που θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα σε συνδυασμό με τον νέο εξοπλισμό θα αλλάξουν την μορφή του νοσοκομείου και θα συμβάλλουν ώστε το άρτια καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό να εκτελέσει τα καθήκοντά του με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, με συνθήκες που αρμόζουν για να περιθάλψουν τους μικρούς ασθενείς.

Κλείνοντας δεσμεύτηκε πως «όλοι μαζί θα αγωνιστούμε από κοινού για να υλοποιηθούν τα έργα που έπρεπε να είχαν γίνει χθες, αλλά θα υλοποιηθούν σήμερα με στόχο την φροντίδα και τη μέριμνα των μικρών ασθενών».

 

Παρεμβάσεις – ανάσα ύψους 1,4 εκατ. ευρώ

Ο κ. Καρβέλης, αναφέρθηκε επίσης στο συνολικό έργο που έχει γίνει στο μοναδικό παιδιατρικό νοσοκομείο του δυτικού άξονα, υπογραμμίζοντας πως η 6η ΥΠΕ έχει διαθέσει από τον προϋπολογισμό της για την ενίσχυση του Καραμανδανείου το χρηματικό ποσό του 1,4 εκατ. ευρώ.

Ειδικότερα, έχουν εξασφαλιστεί:

-200.000 ευρώ για προμήθεια εξοπλισμού για την ψυχιατρική κλινική παίδων – εφήβων.

-180.000 ευρώ για σύγχρονο σύστημα πυροπροστασίας, πυρασφάλειας και μηχάνημα σπειρομέτρησης.

-370.000 ευρώ για ενδοσκοπικό πύργο, πλήρες σετ ακοολογικού εργαστηρίου, εξοπλισμό ΩΡΛ, πλήρες εξεταστικό σύστημα εξωτερικών ιατρείων, χειρουργικό μικροσκόπιο, ανακαίνιση χώρων.

-294.000 ευρώ για νέο τηλεχειριζόμενο ακτινοσκοπικό.

-100.000 ευρώ για εργασίες επισκευών κτηρίου (είναι ήδη σε εξέλιξη η διαδικασία διαγωνισμού και θα αναλάβει ο ανάδοχος), προμήθεια ηλεκτρονικού συστήματος διακίνησης εγγράφων, νέο server.

-283.000 ευρώ για νέο κτήριο εγκατάστασης μαγνητικού τομογράφου.

Εν κατακλείδι, ο κ. Καρβέλης αναφέρθηκε στην προσπάθεια για κάλυψη του συνόλου των παιδιατρικών ειδικοτήτων του Καραμανδανείου, φέρνοντας ως παράδειγμα την προκήρυξη θέσης παιδο- καρδιολόγου που «άνοιξε» πρόσφατα, ενώ για το οργανόγραμμα του Νοσοκομείου με νέες μόνιμες ειδικότητες ανέφερε πως θα τροποποιηθούν με τη μορφή έκδοσης Προεδρικών Διαταγμάτων.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement