Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Ο Γιάνης Βαρουφάκης αύριο στην Πάτρα- Θα μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση στο Νότιο Πάρκο

Δημοσιεύθηκε

στις

Λιγότερο από έναν μήνα πριν από την προηγούμενη επίσκεψη του στην Πάτρα, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 – Συμμαχία για τη Ρήξη, Γιάνης Βαρουφάκης  έρχεται αύριο εκ νέου στην αχαϊκή πρωτεύουσα.

Αυτή τη φορά για την κεντρική προεκλογική εκδήλωση του κόμματος του, η οποία έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις 8 μ.μ. στο Νότιο Πάρκο, ενώ σε περίπτωση κακοκαιρίας αυτή θα πραγματοποιηθεί, την ίδια ώρα, στο Θέατρο «Λιθογραφείον».

Όταν ο Γιάννης Βαρουφάκης βρέθηκε τον περασμένο μήνα στην Πάτρα, είχε αρκεστεί στην παραχώρηση συνέντευξης Τύπου στην αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου.

Κατά τη διάρκεια της, σε ερώτηση της «Γ» για το σύστημα «Δήμητρα», ο Γιάνης Βαρουφάκης είπε ότι «έχουμε κάνει παρουσιάσεις, έχουμε καταθέσει σχέδιο νόμου για αυτό, τον Δεκέμβριο του 2020 και τώρα τα “trolls” της ΝΔ το ανακάλυψαν», συμπληρώνοντας: «Είναι ένα ιδιαίτερα τεχνοκρατικά άρτιο σύστημα, συγκροτημένο και καλά δουλεμένο, το οποίο θα έπρεπε να το έχει κάθε χώρα της Ευρωζώνης. Πρόκειται για ένα ψηφιακό σύστημα πληρωμών, το οποίο δεν περνά μέσα από τις τράπεζες, δεν περνά από την Τράπεζα της Ελλάδας, δεν περνά μέσα από την ΕΚΤ, αλλά στήνεται πάνω στο taxisnet και επιτρέπει δωρεάν συναλλαγές στους πολίτες μέσα από το ίδιο λογισμικό σύστημα που τώρα χρησιμοποιείται μόνο από την ΑΔΑΕ. Επίσης, αν υπάρξει μία τραπεζική κρίση απαλύνεται το κόστος της κρίσης για τους πολίτες».

Απαντώντας, εξάλλου, σε άλλη ερώτηση για πιθανή μετεκλογική συνεργασία του με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, ο Γιάνης Βαρουφάκης σημείωσε ότι «δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση» και πρόσθεσε: «Δύο χρόνια καλούμε τον ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, το ΚΚΕ και όποιον θεωρεί τον εαυτό του προοδευτικό κίνημα, κόμμα, οργάνωση, να καθίσουμε γύρω από ένα τραπέζι χωρίς κόκκινες γραμμές και να γίνει μία συζήτηση προεκλογικά. Διότι μετεκλογικά δεν μπορεί να γίνει μία συζήτηση μεταξύ Δευτέρας και Τετάρτης, αφού είναι αδύνατο να υπάρξει μία σοβαρή σύγκληση σε ένα κυβερνητικό πρόγραμμα. Είπαμε όχι και κλείσαμε το παράθυρο. Δεν θα δώσουμε τις ψήφους μας για να γίνουν υπουργοί».

 


Ροή ειδήσεων

Advertisement