Connect with us

Μαγειρική

Τυρόπιτα σουφλέ  

Published

on

Υλικά (ταψί 35χ25)

250 γρ Γάλα με 3,7% λιπαρά

400 γρ Χωριάτικο Λευκό Τυρί

500 γρ φύλλο κρούστας για γλυκά(12-13 φύλλα)

2 μέτρια αυγά

1 κτγ μπέικεν πάουντερ

Για το ράντισμα

100 γρ νερό

50 γρ ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ σπάμε το τυρί με ένα πιρούνι και ενσωματώνουμε στο γάλα. Προσθέτουμε τα αυγά, το μπέικεν και ανακατεύουμε καλά το μείγμα να γίνει σαν μια ρευστή κρέμα. Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε το νερό, το ελαιόλαδο, το αλάτι και ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα σύρμα. Σε ένα ταψί 35Χ25 εκ. αλείφουμε με ηλιέλαιο για να μην κολλήσει η πίτα στο ψήσιμο.

Στην Βάση τοποθετούμε 2 φύλλα ραντίζοντας κάθε φορά πριν τοποθετήσουμε το επόμενο. Σουρώνουμε 7-8 φύλλα και τα τοποθετούμε το ένα δίπλα στο άλλο ραντίζοντας τα ελαφρά από πάνω στο τέλος.

Με την βοήθεια μιας κουτάλας ρίχνουμε προσεκτικά το μείγμα με το τυρί.

Τοποθετούμε τα 3 φύλλα που κρατήσαμε για επάνω γυρνώντας τις άκρες προς τα μέσα και κάτω και ραντίζουμε. Από πάνω πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180c για 60 με 65 λεπτά ανάλογα τον φούρνο.

 

Ροή ειδήσεων

Advertisement