Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Θλίψη για την κατάσταση της Μαρίνας στην Πάτρα-Αγανάκτηση από ιδιοκτήτες σκαφών που «ξενιτεύονται» για βρουν θέσεις ελλιμενισμού

«Αγνοείται» η τύχη των 850.000 ευρώ που εξήγγειλε η κυβέρνηση για την αποκατάσταση των ζημιών

Published

on

Εικόνες εγκατάλειψης και παρακμής στη Μαρίνα της Πάτρας, η οποία μετά την κακοκαιρία του 2021 παραμένει διαλυμένη!

Την ίδια ώρα «αγνοείται» η χρηματοδότηση των 850.000 ευρώ που είχε εξαγγείλει η κυβέρνηση για την αποκατάσταση των ζημιών, ενώ κάτοικοι της περιοχής και ιδιοκτήτες σκαφών που «ξενιτεύονται» για να βρουν θέσεις ελλιμενισμού, συγκεντρώνουν υπογραφές διαμαρτυρίας.

Μάλιστα, σε ανοικτή επιστολή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων πως «σιγή ιχθύος επικρατεί για την αποκατασταση των ζημιών στη Μαρίνα, απ’ όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Η εικόνα δεν είναι απλά απογοητευτική για τους χιλιάδες επισκέπτες αλλά αποτελεί και προσβολή για το χαρακτήρα και το ύφος της τρίτης σε μέγεθος παραθαλάσσια πόλης.

Ενώ θα έπρεπε να είμαστε υπερήφανοι και προνομιούχοι για μια πόλη δίπλα στη θάλασσα αυτό καταλήγει να είναι δυσφήμιση αλλά και επιπλέον να προκαλεί δυσλειτουργία στους πολίτες. Δεκάδες ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής έχασαν τις θέσεις ελλιμενισμού οι οποίες μετά την κακοκαιρία τους 2021 εξακολουθούν όχι μόνο να αγνοούνται αλλά ταυτόχρονα η τριτοκοσμική αυτή εικόνα με τα σάπια και τα σπασμένα ξύλα μέσα στη θάλασσα να θίγει όλους τους επισκέπτες πατρινούς και μή.

Ταυτόχρονα ξεπερνάει κάθε όριο ανοχής και προκαλεί αγανάκτηση η αδιαφορία των πολιτικών για ένα τόσο σοβαρό θέμα. Σε μια πόλη στην οποία υπάρχουν δύο ναυπηγεία σκαφών αναψυχής και πλήθος επαγγελματιών που προσφέρουν υπηρεσίες και προϊόντα για τη θάλασσα, η εγκατάλειψη της μαρίνας και η αδιαφορία των αρχόντων μας ώστε να βρεθεί μια λύση, το μόνο που πετυχαίνει είναι να πλουτίζει τη Ναύπακτο, το Αίγιο και τη Λευκάδα ρίχνοντας νερό στο μύλο της φτωχοποίησης της πόλης μας αφού πλέον όποιος έχει σκάφος αναψυχής απευθύνεται στις γειτονικές περιοχές δίνοντας δουλειά σε ξένους.
Θα σταθούμε επιπλέον στο γεγονός της περασμένης εβδομάδας που έγιναν οι παγκόσμιοι αγώνες windsurfing στην πόλη μας. Δυστυχώς αυτη την παρακμή και την τριτοκοσμική εικόνα είχαν να διαδώσουν οι αθλητές από όλα τα μέρη της γης που συμμετείχαν, οι οποίοι ελλίμενιζαν τα βοηθητικά σκάφη στα απομεινάρια της Μαρίνας. Ούτε για τα μάτια του κόσμου δεν έγινε το παραμικρό, έστω να απομακρυνθούν τα σπασμένα ξύλα για να βελτιωθούν οι εντυπώσεις!

Με βάση όλα τα παραπάνω
-Εκφράζουμε την αγανάκτηση μας τόσο ως πολίτες της Πάτρας όσο και ως ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής και φέρνουμε προ των ευθυνών τους, τους αρμόδιους
– Δεν πρόκειται να μπούμε στο παιχνίδι της αναζήτησης ευθυνών και να δούμε ποιοι και γιατί δεν κάνουν αυτά που πρέπει να κάνουν, ώστε να υπάρξει αποκατάσταση του προβλήματος. Όλοι έχουν μερίδιο ευθύνης εφόσον το πρόβλημα δεν αποκαθίσταται και κανένας δε μιλάει για αυτό.
Ζητούμε λοιπόν την παρέμβαση όλων των εμπλεκομένων. Γνωρίζουμε όλοι πολύ καλά ότι το ποσό των για την αποκατάσταση τριών ξύλινων εξεδρών που έσπασαν είναι πολύ μικρότερο από τις 850.000 ευρώ που είχαν εγκριθεί σε σημείο που τα συνεργεία του δήμου θα μπορούσαν άμεσα και χωρίς χρηματοδότηση να έχουν κινηθεί και να έχουν λύσει το πρόβλημα.
Η πρωτοβουλία αυτή είναι ενυπόγραφη από πλήθος πολιτών και θα επανερχόμαστε μέχρι το θέμα να λυθεί».

Ροή ειδήσεων

Advertisement