Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

31η Διεθνής Ολυμπιάδα Φιλοσοφίας στην Αρχαία Ολυμπία: Η Φιλοσοφία επιστρέφει στο λίκνο του Ολυμπισμού

100 ΝΕΟΙ ΣΤΟΧΑΣΤΕΣ ΣΤΟ ΣΤΙΒΟ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ!!

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Στις μοναδικές εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία ολοκληρώθηκε η 31η Διεθνής Ολυμπιάδα Φιλοσοφίας που διοργανώθηκε εφέτος στη χώρα μας από 11-14 Μαΐου 2023, με την ευθύνη του Τμήματος Φιλοσοφίας  σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, το ΚΕΣ (ΕΛΛΑΔΟΣ) Harvard και την Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία. Περισσότεροι από 250 μαθητές, φοιτητές και καθηγητές από 50 χώρες φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις της Ακαδημίας και συμμετείχαν στην φετινή Ολυμπιάδα που είχε θέμα “A Life in Fair Competition”. Εκτός από το διαγωνιστικό μέρος της διοργάνωσης, όλοι οι συμμετέχοντες και συμμετέχουσες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν εργαστήρια και διαλέξεις από διακεκριμένους καθηγητές και καθηγήτριες, συμμετείχαν σε εκπαιδευτικές εκδρομές στην Πελοπόννησο και σε μια σειρά από παράλληλες δραστηριότητες 

Η ελληνική ομάδα απέσπασε 4 τιμητικές διακρίσεις,  ενώ οι χρυσοί νικητές του Διαγωνισμού κατάγονται από την Σερβία και την Φιλανδία. Τα αναλυτικά αποτελέσματα αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο στη διεύθυνση https://www.ipo2023.org/contest

 Ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κος Γεώργιος Γεωργιόπουλος δεξιώθηκε τις αποστολές σε επίσημο γεύμα, ενώ στην τελετή λήξεως παρέστησαν ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής  Καθηγ. Μιχαήλ Παρούσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ανδρέας Φίλιας, ο Λέκτωρ του Χαρβαρντ Νικόλας Πρεβελάκης, και ο Διευθυντής του Αρσακείου Λυκείου και εκπρόσωπος της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας Δρ. Εμμανουήλ Πετράκης. Επίσημος ομιλητής στην τελετή λήξης ήταν o Καθηγητής Sergio Imparato (Harvard), ενώ τιμητικά διπλώματα απένειμε ο Καθηγητής Φιλοσοφίας κος Στέλιος Βιρβιδάκης. 

O Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Φιλοσοφικών Εταιρειών Luca Scarantino αναφέρθηκε στην ομιλία του στο εξαιρετικά υψηλό επίπεδο των δοκιμίων, που αποτελεί απόδειξη για ένα ελπιδοφόρο μέλλον. Από την ανάγνωση των δοκιμίων προέκυψε ένα νεανικό πνεύμα ανεξάρτητο και δημιουργικό που κατακτάει τη γνώση ήδη από την εφηβεία. Δημήτρης Καραβασίλης, Όλγα Κεραμέως, Σταύρος Σορόπουλος και Δημοσθένης Τσερίκης ήταν οι διακριθέντες από την ελληνική αποστολή, ενώ η μαθήτρια Αννα Γρινάκη ήταν νικήτρια του ειδικού διαγωνισμού για τον ορισμό της έννοιας  “Ακριβοδικία” σε μια φράση. Σημαντική συμβολή στη επιτυχία της διοργάνωσης από την πλευρά της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας είχαν:

Παναγοπούλου Βασιλική, Φιλόλογος, Med, υπεύθυνη γραμματειακής υποστήριξης της ΔΟΦ (https://www.ipo2023.org/ipo-staff)

Λυμπεροπούλου Χαρίκλεια, Μουσικός των Αρσακείων Σχολείων Πατρών, υπεύθυνη του μουσικού μέρους της τελετής έναρξης, Τσαγκαράκη Ειρήνη, υπεύθυνη Ρητορικών Ομίλων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας, και οι εθελόντριες Τσίληρα Μαγδαληνή, Τσανά Μαρίζα, μαθήτριες των Αρσακείων Σχολείων Πατρών, Παπαλεξίου Βιολέτα (Απόφοιτος του Αρσακείου Λυκείου Πατρών), Χριστοδουλοπούλου Φωτεινή, Καρούση Βασιλική μαθήτριες των Αρσακείων – Τοσιτσείων Σχολείων Εκάλης (https://www.ipo2023.org/ipo-volunteers)


Ροή ειδήσεων

Advertisement