Connect with us

Χωρίς κατηγορία

«Την Κυριακή επιλέγουμε το δρόμο της συνέχειας, της συνέπειας και της σταθερότητας»

Published

on

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια βρεθήκαμε αντιμέτωποι με αλλεπάλληλες κρίσεις.

Την υβριδική απειλή στον Έβρο, τις τουρκικές προκλήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, την πανδημία, τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, την ενεργειακή κρίση, την παγκόσμια έκρηξη του πληθωρισμού, την ακρίβεια που ροκανίζει τα εισοδήματα κυρίως των πιο αδύναμων.
Ποτέ στη Μεταπολίτευση μια Κυβέρνηση δεν αντιμετώπισε τόσο πολλές και τόσο σοβαρές εξωγενείς προκλήσεις. Ολόκληρη η κοινωνία βρέθηκε μπροστά σε δύσκολες και πιεστικές καταστάσεις.
Παρά τις δυσκολίες, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ανέπτυξε πραγματικά κοινωνικές πολιτικές. Ενισχύσαμε στη διάρκεια της πανδημίας το ΕΣΥ, οργανώσαμε υποδειγματικά την επιχείρηση Ελευθερία, επιτύχαμε ένα μικρό θαύμα στον ψηφιακό μετασχηματισμό του Κράτους, στηρίξαμε επιχειρήσεις και εργαζόμενους, κρατήσαμε όρθιο τον παραγωγικό και κοινωνικό ιστό.
Εφαρμόσαμε ένα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη πακέτα στήριξης των πιο αδύναμων απέναντι στην ακρίβεια.
Δεν λύσαμε το πρόβλημα.
Καμία κυβέρνηση δεν μπόρεσε και δεν μπορεί να λύσει μόνη ένα παγκόσμιο φαινόμενο. Καλύψαμε όμως τις αυξήσεις στο ρεύμα, δώσαμε έκτακτες ενισχύσεις στους ευάλωτους, θεσπίσαμε την Κάρτα Αγορών, καταφέραμε τον πέμπτο χαμηλότερο πληθωρισμό στην Ευρωζώνη.
Στο ίδιο διάστημα, θωρακίσαμε τα σύνορά μας και ανακόψαμε τις μεταναστευτικές ροές. Σώσαμε χιλιάδες δυστυχισμένους ανθρώπους στη θάλασσα. Απαλλάξαμε τα νησιά μας από βάρη που δεν μπορούσαν να αντέξουν, εξουδετερώσαμε τον εκβιασμό των γειτόνων μας και βάλαμε τέλος στην ντροπή της Μόριας και της Ειδομένης.
Αναβαθμίσαμε ταυτόχρονα τις στρατηγικές συμμαχίες μας και ενισχύσαμε τις Ένοπλες Δυνάμεις μας. Αποκτήσαμε ισχυρή φωνή στην Ευρώπη και την Ουάσιγκτον.
Η Ελλάδα βγήκε από το διεθνές περιθώριο και βρίσκεται πλέον στο κέντρο των ευρωπαϊκών αποφάσεων, αναβαθμίζοντας ουσιαστικά το γεωπολιτικό της αποτύπωμα.
Μέσα σε τέσσερα μόλις χρόνια, η Πατρίδα μας έγινε πιο ισχυρή οικονομικά, γεωπολιτικά, στρατιωτικά.
Ταυτόχρονα, δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι η χώρα μετατράπηκε σε ένα απέραντο εργοτάξιο. Περισσότερα από 2.300 έργα υποδομής, συνολικού προϋπολογισμού 22,5 δισ. ευρώ, που σε συνδυασμό με τις σχεδόν 300.000 νέες θέσεις εργασίας, αλλάζουν την εικόνα της Ελλάδας και αναβαθμίζουν το επίπεδο ζωής των συμπολιτών μας. Στόχος μας είναι μια Ελλάδα παραγωγική, κοινωνική, δίκαιη, σύγχρονη και κυρίως ισχυρή, με αποφασιστική αντιμετώπιση των παθογενειών που μας πληγώνουν.
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ Η ΠΑΤΡΑ ΚΑΙ Η ΑΧΑΪΑ
Κεντρική θέση στον σχεδιασμό του Κυριάκου Μητσοτάκη είχαν και έχουν η Πάτρα και η Αχαΐα, κάτι που είναι εμφανές σε κατοίκους και επισκέπτες. Η πόλη και ο νομός αλλάζουν με περισσότερα από 80 έργα, προϋπολογισμού 3,7 δισ. ευρώ, που αναβαθμίζουν τη σχέση της περιοχής με τη θάλασσα και το εμπορικό της λιμάνι, δημιουργώντας επιτέλους τις κρίσιμες οδικές και σιδηροδρομικές διασυνδέσεις με την υπόλοιπη Ελλάδα και τις ξένες αγορές.
Με αντιπλημμυρικά και αντιδιαβρωτικά έργα, με την κατασκευή φράγματος του Πείρου-Παραπείρου, την αναβάθμιση των Νοσοκομείων και των εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου Πατρών και του ΕΑΠ, με την κατασκευή νέων σχολικών κτηρίων και την ενεργειακή αναβάθμιση των υπαρχόντων, με τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων και την Αστική Ανάπτυξη του Ιστορικού Κέντρου της Πάτρας, αλλά και δεκάδες ακόμη έργα που έχουν ξεκινήσει ή δρομολογούνται σε όλο το Νομό, η Αχαΐα αποκτά επιτέλους τη θέση της πρωταγωνίστριας που της αξίζει.
Στην κάλπη της Κυριακής επιλέγουμε το δρόμο στον οποίο θέλουμε να βαδίζει η Πατρίδα μας.
Κρίνονται ουσιαστικά δύο προτάσεις: τόσο η πρότασή μας για αυτοδύναμη Κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο και η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για δήθεν «προοδευτική κυβέρνηση».
Από τη μία οι πολιτικές που φέρνουν επενδύσεις και δημιουργούν νέες και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις δουλειάς και από την άλλη η εμμονή σε χρεοκοπημένες ιδεοληψίες που διώχνουν επενδυτές και δημιουργούν στρατιές ανέργων.
Από τη μία το άλμα στον ψηφιακό μετασχηματισμό του Κράτους και από την άλλη η αιχμαλωσία των πολιτών στην χαρτούρα και τις ουρές στα γκισέ.
Από τη μία η Ελλάδα που υπολογίζεται από εταίρους και συμμάχους, μια χώρα που αναπτύσσεται και προοδεύει. Και από την άλλη μια χώρα του περιθωρίου, της μιζέριας, της μπλόφας και της αυταπάτης.
Αυτό που θεωρώ πως θα αποτυπωθεί στο εκλογικό αποτέλεσμα είναι ότι μπροστά μας υπάρχει ένας και μόνο δρόμος.
Ο δρόμος για αυτοδύναμη Ελλάδα, με αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία και Πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Ο δρόμος της συνέχειας, της συνέπειας, της σταθερότητας.
Ο δρόμος για την Ελλάδα που θέλουμε και μπορούμε.
Ο δρόμος που μαζί επιλέγουμε και που ενωμένοι συνεχίζουμε.
Σταθερά, τολμηρά και μόνο μπροστά.

Ροή ειδήσεων

Advertisement