Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Υποβρύχιος καθαρισμός του βυθού-Παρέμβαση του Οργανισμού Κεντρικών Αγορών και Αλιείας στην Ιχθυόσκαλα της Πάτρας

Δημοσιεύθηκε

στις

Ο Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας σε συνεργασία με τον Αστικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό «Εναλεία», συντονιστή της δράσης «Mediterranean CleanUp», προχώρησε στην δεύτερη εκτεταμένη δράση καθαρισμού του βυθού της Ιχθυόσκαλας Πάτρας.

Σκοπός ήταν η απομάκρυνση όλων των μη οργανικών απορριμμάτων. Οι εργασίες υποβρύχιου καθαρισμού διήρκησαν 3 ημέρες και από τον βυθό περισυλλέχθηκαν 28.850Kg απορρίμματα, όπως δίχτυα, πλαστικά κάθε είδους, σχοινιά, σύρματα, σίδερα, ρόδες, αλλά και ένα ολόκληρο αυτοκίνητο!
Στον υποβρύχιο καθαρισμό συμμετείχαν το συνεργείο δυτών «Nautilus Diving Center», η πιστοποιημένη Εταιρεία Ανακύκλωσης «Green Collect», ανυψωτικό μηχάνημα που παρείχε αποκλειστικά για την συγκεκριμένη δράση ο ΟΛΠΑ, ενώ για την ασφαλή διεξαγωγή της δράσης παρείχε επίβλεψη το Λιμεναρχείο Πάτρας με επόπτη αλλά και σκάφος για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή του καθαρισμού. Μετά την περισυλλογή των απορριμμάτων, πραγματοποιήθηκε υπεύθυνη διαχείριση των υλικών με σκοπό την ένταξή τους στην κυκλική οικονομία και την παραγωγή χρηστικών προϊόντων.
«Συνεχίζουμε ως ΟΚΑΑ να εργαζόμαστε για καθαρές θάλασσες. Η προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος είναι ευθύνη και υποχρέωση όλων, είτε είναι ιδιώτες, είτε επαγγελματίες» επισημαίνει ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΚΑΑ Απόστολος Αποστολάκος τονίζοντας: «Οι δράσεις του ΟΚΑΑ με την ‘ΕΝΑΛΕΙΑ’ για τον καθαρισμό των θαλασσών θα συνεχιστούν και θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στην ενημέρωση των επαγγελματιών. Η προστασία της θάλασσας, των λιμανιών και ο έμπρακτος σεβασμός στο περιβάλλον είναι προς όφελος της ποιότητας ζωής όλων και η παρακαταθήκη μας στις επόμενες γενιές».

Ροή ειδήσεων

Advertisement