Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Ελλάδα

Σκέρτσος: Επικίνδυνο το πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ – Ψαρεύει στα θολά νερά της αντισυστημικής ψήφου

Δημοσιεύθηκε

στις

Με πολλές ερωτήσεις, κυρίως για τις εκλογές, κλήθηκε να απαντήσει στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Άκης Σκέρτσος από την Θεσσαλονίκη. Ερωτηθείς για την κυβέρνηση ειδικού σκοπού που πρότεινε ο κ. Τσίπρας και τις δηλώσεις Κατρούγκαλου και αν ανησυχεί η κυβέρνηση, απάντησε πως «έχουμε ζητήσει την κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ από ανεξάρτητο οικονομικό φορέα, γιατί πολύ απλά τα νούμερα δεν βγαίνουν».

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας πως «ο κ. Κατρούγκαλος δεν είναι ένα τυχαίο στέλεχος και μας αποκάλυψε ότι πρέπει να έρθουμε στο παλαιό καθεστώς φορολογίας. Είναι ένα πρόγραμμα επικίνδυνο που δεν βγαίνει. Τα σχήματα που προτείνουν για κυβέρνηση είναι σχήματα παραλυσίας», είπε μεταξύ άλλων.

Για τα θέματα συνεργασιών τη Δευτέρα μετά τις εκλογές, ο κ. Σκέρτσος απάντησε: «Η θέση μας είναι ότι η χώρα χρειάζεται σταθερή, αυτοδύναμη, συνεκτική κυβέρνηση, και όχι σχήματα συνεργασίας με στελέχη που δεν θα ενδιαφέρονται για το κοινό καλό. Τις γέφυρες συνεργασίας έχει κόψει ο κ. Ανδρουλάκης. Αν έρθει και ζητήσει συνεργασία θα είναι αναξιόπιστος». «Ο κ. Μητσοτάκης θα δράσει θεσμικά και θα κάνει ό,τι του πουν οι πολίτες την Δευτέρα» απάντησε, επίσης, για το αν θα λάβει τη διερευνητική εντολή.

Για το αν θα κρατήσει την έδρα ο πρωθυπουργός στην Α’ Θεσσαλονίκης, απάντησε: «έχει δείξει ότι κρατά πάντα τον λόγο του. Φυσικά θα κρατήσει την έδρα και ασχολείται ο ίδιος με τα προβλήματα της πόλης. Ξέρει ότι είναι μια παραμελημένη πόλη και έχασε αναπτυξιακές ευκαιρίες και γι’ αυτό κατεβαίνει υποψήφιος στην Θεσσαλονίκη και θα κρατήσει την έδρα. Ο πρωθυπουργός τηρεί τις δεσμεύσεις του και επιθυμεί την εκπροσώπηση της Θεσσαλονίκης στο κοινοβούλιο».

Για τη δήλωση Γεροβασίλη, σε συνέχεια της δήλωσης Τσίπρα περί προσέγγισης των ψηφοφόρων της Χρυσής Αυγής, και αν η ΝΔ βάζει απέναντί της τους πολίτες που ψήφισαν Χρυσή Αυγή, είπε ότι «η κυβέρνηση δεν βάζει κανέναν πολίτη απέναντι, αλλά βλέπει μια απελπισμένη προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να ψαρέψει ψήφους στα θολά νερά της αντισυστημικής ψήφου».

«Στόχος μας είναι η πρώτη κάλπη και δεν αναφερόμαστε σε άλλη κάλπη. Δεν μπορούμε να κάνουμε δηλώσεις για άλλη κάλπη», απάντησε όσον αφορά στο αν υπάρχει σκέψη να γίνουν οι δεύτερες εκλογές στις 25 Ιουνίου.

Άκης Σκέρτσος

Επιπλέον, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε και για τη σύλληψη του Έλληνα κατασκόπου και αν είχε συμβάσεις με το ελληνικό κράτος. Ο ίδιος ανέφερε ότι και οι ίδιοι πληροφορήθηκαν από τον Τύπο για την σύλληψη και τόνισε ότι δεν έχει κάποια συμβατική σχέση με το ελληνικό κράτος.

Για την κατεδάφιση κτίσματος Έλληνα ομογενούς από την αλβανική κυβέρνηση και αν υπάρχει αντίδραση αλλά και την υπόθεση της σύλληψης και κράτησης του Φρέντι Μπελέρη, απάντησε: «Η κυβέρνηση της Αλβανίας πρέπει να ξανασκεφτεί αυτές τις αποφάσεις και τις επιλογές της. Ο εκλεγμένος δήμαρχος πρέπει να αφεθεί ελεύθερος», είπε.

«Εγώ προσωπικά είμαι ΠΑΟΚ και στηρίζω την κυβέρνηση», είπε, επίσης, απαντώντας σε ανακοίνωση σωματείου των φιλάθλων της ομάδας που ζήτησαν να μην στηρίξει κανείς της ΝΔ.

Όσον αφορά το δυστύχημα στα Τέμπη, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε πως «ποτέ δεν θα ξεχάσουμε τα Τέμπη και θα φροντίσουμε να μην ξανασυμβεί. Θα υπάρξει λογοδοσία και ασφάλεια και θα σταθούμε δίπλα σε όλες τις οικογένειες, για να μπορέσουν να σταθούν ξανά στα πόδια τους. Θα φροντίσουμε να υπάρξει η ταχύτερη απονομή δικαιοσύνης για να τιμωρηθούν όσοι ευθύνονται γι’ αυτό το έγκλημα».


Ροή ειδήσεων

Advertisement