Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

O Αντιπεριφερειάρχης Φ Ζαΐμης υποδέχτηκε εκπρόσωπο της Κίνας στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος IURC

Δημοσιεύθηκε

στις

 

 

Στο πλαίσιο συμμετοχής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα IURC, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Φωκίων Ζαΐμης, υποδέχτηκε την Πέμπτη 11  και την Παρασκευή 12 Μαΐου 2023 την Keru Feng, KeyExpert, η οποία εκπροσωπούσε την Κίνα. 

Στόχος της συνάντησης ήταν η προώθηση συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, όπως η αγροδιατροφή και οι υδατοκαλλιέργειες, τα πολιτιστικά και δημιουργικά οικοσυστήματα, η γαλάζια οικονομία, η ψηφιοποίηση των ΜμΕ και το ηλεκτρονικό εμπόριο με τις πόλεις Beijing, Zhengzhou,Hangzhou και Dalian.

Όπως επεσήμανε ο Αντιπεριφερειάρχης,Φωκίων Ζαΐμης,«Ολοκληρώσαμε τις διαβουλεύσεις και ετοιμάζουμε την επίσημη αποστολή της κινεζικής αντιπροσωπείας στην ΠΔΕ μέσω του προγράμματος IURC της E.E. με τη συνεργασία των Επιμελητηρίων, του Πανεπιστημίου Πατρών, του ΙΝΒΙΣ και άλλων τοπικών φορέων». Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας συμμετέχει και σε άλλες πρωτοβουλίες που προωθούν τη συνεργασία με την Κίνα, όπως το επικείμενο Σύμφωνο Συνεργασίας σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος με την Περιφέρεια Φουτσιάν. Συνεχίζουμε με εξωστρέφεια για την επιχειρηματικότητα στη Δυτική Ελλάδα».

Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών και Διεθνών Θεμάτων του Πανεπιστημίου Πατρών, Καθ. Διονύσιος Μαντζαβίνος, ο Γενικός Γραμματέας Επιμελητηρίου Αχαΐας, Θεόδωρος Τσούμπελης, ο Διευθυντής του ΙΝΒΙΣ, Καθ. Χρυσόστομος Στύλιος,  ο Συνιδρυτής της MOSAIC, Ανδρέας Τσιλήρας, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της ΠΔΕ, Σπύρος Παπασπύρου, ο Προϊστάμενος του Τμ. Σχεδιασμού Περιφερειακής Πολιτικής της ΠΔΕ, Διονύσης Καρβέλης και η συνεργατίδα του Αντιπεριφερειάρχη Επιχειρηματικότητας Έρευνας και Καινοτομίας, Αγγελική Κωστοπούλου

Πραγματοποιήθηκαν επίσης επιτόπιες επισκέψεις σε τοπικούς φορείς ενδιαφέροντος, όπως το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, η Mosaic, η REZOSBRANDS, παραγωγοί φράουλας κ.ά., όπου ακολούθησε συζήτησε για περαιτέρω συνεργασία. 

Tο πρόγραμμα IURC στοχεύει στην προώθηση αστικής και περιφερειακής διεθνούς συνεργασίας μεταξύ ευρωπαϊκών εταίρων και εταίρων της Κίνας, Αυστραλίας, Αμερικής και Ασίας στους τομείς της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης και καινοτομίας στο πλαίσιοτης «Ευρώπη 2020».


Ροή ειδήσεων

Advertisement