Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024
Connect with us

Πάτρα - Δ. Ελλάδα

Χαροκόπος: Ενημέρωση για τον χώρο υποδοχής και εξυπηρέτησης εκλογέων με αναπηρία και μειωμένη κινητικότητα

Δημοσιεύθηκε

στις

«Ειδικά Διαμορφωμένοι Χώροι» για τα άτομα με αναπηρία, σύμφωνα με διάταξη που εντάχθηκε στον νόμο «5043/2023»

Συγκεκριμένα, σε κάθε Εκλογικό Κέντρο όπου δεν καθίσταται δυνατό όλα να βρίσκονται σε ισόγειο όροφο και να πληρούν τα κριτήρια προσβασιμότητας, προβλέπεται η λειτουργία χώρου υποδοχής και υποστήριξης εκλογέων με αναπηρία και μειωμένη κινητικότητα. Οι συγκεκριμένοι χώροι θα βρίσκονται στο ισόγειο κάθε σχολείου, όσο πιο κοντά γίνεται στην είσοδο.

Την ευθύνη για τη δημιουργία αυτών των χώρων έχουν οι Δήμοι. Στα σχολεία που απαιτούνται τέτοια τμήματα, θα παρευρίσκεται ένας υπάλληλος του Δήμου, ο οποίος θα έχει την ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία του χώρου, την υποδοχή των εκλογέων και την επικοινωνία με τον δικαστικό αντιπρόσωπο.

Στην πράξη, θα συμβαίνει το εξής:
Με την προσέλευση του εκλογέα, θα ενημερώνεται ο δικαστικός αντιπρόσωπος ο οποίος θα μεταβαίνει στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο, παρέχοντας στο Άτομο με Αναπηρία, όλα τα ψηφοδέλτια και τον απαιτούμενο φάκελο.

Εφόσον είναι αναγκαίο, ο εκλογέας θα μπορεί να μπει στο παραβάν μαζί με τον συνοδό του, αν το επιθυμεί, με την παρουσία όμως και του δικαστικού αντιπροσώπου να είναι σε αυτή την περίπτωση απαραίτητη. Μετά την έξοδο του εκλογέα, ο δικαστικός αντιπρόσωπος παίρνει τον φάκελο, τον μεταφέρει στο αντίστοιχο εκλογικό τμήμα και τον ρίχνει στην κάλπη.


Ροή ειδήσεων

Advertisement