Τρίτη 19 Μαρτίου 2024
Connect with us

Πολιτισμός

«Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν»-Τρεις παραστάσεις στο θέατρο «Απόλλων» α

Δημοσιεύθηκε

στις

Η θεατρική ομάδα «από κοινού» της Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας, σε συνδιοργάνωση με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας και με την στήριξη του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου της Πάτρας, παρουσιάζει το έργο του Μπέρτολτ Μπρεχτ «Ο καλός άνθρωπος του Σετσουάν» σε σκηνοθεσία Φώτη Λάζαρη την Τετάρτη 24, Πέμπτη 25, την Παρασκευή 26 Μαΐου και ώρα 20:00 στο Δημοτικό Θέατρο Απόλλων με ελεύθερη είσοδο.

«Πώς να είμαι καλή όταν όλα γύρω μου είναι ένας ανήθικος και διεφθαρμένος κόσμος; Πώς να είμαι καλή όταν πεινάω και δεν βρίσκω δουλειά; Πώς να είμαι καλή όταν τα πάντα είναι τόσο ακριβά;».
Στο κέντρο της παράστασή μας τίθεται ένα ηθικό πρόβλημα: Πώς μπορεί ένα ηθικό άτομο να ζήσει σε μια κοινωνία διεφθαρμένη;
Το έργο θεωρείται ένα από τα ωραιότερα του 20ου αιώνα. Είναι μια παραβολή, ένα σύγχρονο και μαζί παλιό και αιώνιο παραμύθι για την δυνατότητα ή όχι, να είσαι καλός με τους άλλους και τον εαυτό σου ταυτόχρονα, μέσα σε μια κοινωνία γεμάτη αγριότητα. Ένα έργο μελέτη πάνω στη φύση του ανθρώπου, στη φύση των δύο φύλων, στη συμπεριφορά τους και στην επίδρασή τους στον κοινωνικό τους περίγυρο. Έργο μελέτης επίσης, για τη σαρωτική δύναμη του έρωτα, για τη μητρότητα, τη δικαιοσύνη, την εξουσία, την κοινωνική δύναμη, την πίστη, την απελπισία.
ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Μετάφραση: Άννυ Θ. Κολτσιδοπούλου
Σκηνοθεσία, μουσική επιμέλεια: Φώτης Λάζαρης
Σχεδιασμός σκηνικών: Eno Shkodrani
Κατασκευή σκηνικών: Eno Shkodrani, Χρήστος Σιάχος, Γιώργος Ντάφλος, Λαμπρινή Αναγνώστου, Παύλος Τσεκούρας
Φωτισμός: Γιώργος Διονυσόπουλος, Βασίλης Βανταράκης
Ήχος: Νίκος Αντωνίου, Νέλλη Χασιώτη
Κοστούμια: ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας
Ενδυματολόγος, επιμέλεια κοστουμιών: Λαμπρινή Αναγνώστου
Φροντιστήριο: Μαρία Φωτίου
Φωτογραφία, βίντεο: Βασίλης Λάγιος
Παίζουν με τη σειρά που εμφανίζονται: Άγγελος Μπουμπούλης, Νίκος Παναγόπουλος,
Νίκος Κωσταντόπουλος, Παύλος Τσεκούρας, Αντριάνα Γεωργίου, Όλγα Κάνιστρα, Νόρα Μαυροειδή, Φώτης Λάζαρης, Γιώτα Παναγοπούλου, Δέσποινα Μάη, Χρήστος Σιάχος, Ελένη Νταή, Μαρία Δαλαμήτρου.


Ροή ειδήσεων

Advertisement