Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023
Connect with us

Διεθνή

«Καμπανάκι» ΠΟΥ: «Είναι βέβαιο ότι θα έρθει η επόμενη πανδημία»

Δημοσιεύθηκε

στις

Nα εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίες ώστε να προετοιμαστεί για την επόμενη πανδημία και να τηρήσει προηγούμενες δεσμεύσεις για την ενίσχυση της χρηματοδότησης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, κάλεσε την παγκόσμια κοινότητα ο επικεφαλής του οργανισμού Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

«Δεν μπορούμε να το αναβάλουμε» είπε χαρακτηριστικά, προειδοποιώντας για την επόμενη πανδημία: «Είναι βέβαιο ότι θα χτυπήσει την πόρτα… Αν δεν κάνουμε εμείς τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν, τότε ποιος θα τις κάνει; Και αν δεν τις κάνουμε τώρα, τότε πότε;».

Η δεκαήμερη συνέλευση του ΠΟΥ συμπίπτει με την 75η επέτειο από την ίδρυσή του και κατά της διάρκειά της θα συζητηθούν τα παγκόσμια προβλήματα υγείας, μεταξύ τους και οι μελλοντικές πανδημίες. Οι 194 χώρες-μέλη διαπραγματεύονται μεταρρυθμίσεις στους δεσμευτικούς κανόνες που ορίζουν τις υποχρεώσεις τους σε περίπτωση διεθνούς απειλής για την υγεία και επεξεργάζονται μία ευρύτερη συνθήκη πανδημίας που αναμένεται να επικυρωθεί τον επόμενο χρόνο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δεν προσκάλεσε την Ταϊβάν να συμμετάσχει στην ετήσια συνέλευσή του -παρά την επιμονή της Ταϊπέι ότι η υποστήριξη για τη συμμετοχή της έχει αυξηθεί-, υποχωρώντας στις πιέσεις της Κίνας και του Πακιστάν. Τα Νησιά Μάρσαλ και το Εσουατίνι τοποθετήθηκαν υπέρ της συμμετοχής της Ταϊβάν.

Ροή ειδήσεων

Advertisement